Zadar lako preko Radničkog 09.01.2010.

Gosti su pokazali malo, Zadar došao do devete pobjede

Petnaesto kolo regionalne lige za Zadar je završilo očekivano-laka pobjeda protiv slabašnog Radničkog. Gosti su na parketu Krešine dvorane pokazali malo, gotovo ništa. Prema najavi, znatnu minutažu imao je mladi Ivan Batur koji je u igri proveo 23 minute, ali nervoza je učinila svoje.

Utakmicu je otvorio raspoloženi Hrvoje Perić s pet koševa, a za rast početne prednosti pobrinuo se Rok Stipčević s pogođene dvije trice, još jednu dodao je Downs i nakon prvih deset minuta rezultat je bio 26-14.

Druga dionica pripala je Damiru Rančiću koji namješta ruku za tri poena i pogađa čak četiri puta. Morović je dodao još dvije i na poluvremenu je bilo 50-34.

I drugo poluvrijeme za Zadar počinje s tricom. Precizan je bio Marko Car. Koševe dodaju Stipčević i Perić, dok je na strani Radničkog aktivan tek Milosavljević. Koš dodaje Ružić za najveću razliku do sad. Bilo je 72-43 na kraju treće četvrtine.

U zadnjih deset minuta razlika je samo rasla, u igru je ušao i Marčinković te minute iskoristio za nekoliko atraktivnih poteza. Zakucavanjem, blokadom i pogocima istaknuo se i Plaisted, a najveća razlika zabilježena je 4 minute prije kraja, +36 za Zadar. Razliku su smanjili Aleksić, Mijatović i Milosavljević za konačnih +26.

Zadar se ovom razlikom odužio Radničkom za poraz iz drugog kola u Kragujevcu, a toj se pobjedi na konferenciji za novinare čudio i sam trener gostiju Miroslav Nikolić

Igrati sa Zadrom 1-1 veliki je uspjeh, u Kragujevcu smo u prvoj utakmici nadmašili sami sebe. Zadar je kvalitetnija momčad, igraju dobro i ja sam na kraju zadovoljan sa konačnih 26 razlike- rekao je Nikolić.

Zadarski trener bio je zadovoljan prikazanom igrom na terenu.

Profesionalno smo obavili posao, pristup je bio dobar. Igrali smo čvrstu i tvrdu obranu, dobili skok i kontrolirali rezultat. Bilo je prilike i za mlade kod kojih je bilo dosta nervoze, osobito kod Batura koji je prvi put dobio ovoliku minutažu. Uvjeren sam da će biti bolji već u sljedećoj utakmici- rezimirao je susret i Baturov učinak Sagadin.

 

Prvo ime kod Zadra bio je Damir Rančić sa 15 koševa, od čega 4 trice. Po 12 poena postigli su Hrvoje Perić i Rok Stipčević. Kod gostiju najučinkovitiji je bio Milosavljević s 15 ubačaja.

U Utorak Zadrane očekuje posljednja ovosezonska europska utakmica. U 6. kolu Eurokupa domaćini su Siauliaiju u usuretu koji nema važnost ni za jednu momčad. Raspored C skupine raspleo se još u 5. kolu, kad su se Zadrani porazom kod Arisa oprostili od drugog kruga ovog natjecanja.

 

 

Galerija: Zadar - Radnički

Sponzori