Slaba obrana + 15 trica= poraz 29.01.2011.

Zadar imao šansu u Kragujevcu

Devetnaesto kolo regionalne lige košarkašima Zadra donijelo je 14. prvenstveni poraz. Na gostovanju u Kragujevcu izgubili su od Radničkog rezultatom 97-89.

Nije pomogla ni odlična napadačka učinkovitost Zadrana koji su u ovom susretu ubacili čak 15 trica, na kraju ipak nedovoljno za pobjedu.

Imali su Zadrani priliku izvući pobjedu u Kragujevcu, da obrana nije bila onako propusna, što su domaćini koristili, i na kraju zasluženo slavili. Prelako su igrači Radničkog dolazili do koševa, a Zadrani to nisu mogli anulirati ni odličnim šutem za tri poena. 15 puta bili su precizni na trici, ali Vukosavljević pod košem bio je nezaustavljiv.

Domaćini su bolje otvorili susret, Zadrani stizali i prestigli u drugoj dionici i na poluvrijeme otišli s 2 koša viška, 42-44.

U drugom je dijelu Radnički stisnuo, otišli su na +10, Zadrani su se ponovo uspjeli vratiti na -3, ali nekoliko loših napada ponovo je domaćine odvelo na prednost koja se na koncu zaustavila na 97-89. Zadru 14. poraz, Radničkom 10. pobjeda.

Prvo ime u redovima momčadi sa Višnjika bio je Dundović sa 22 koša, kod domaćina nezustavljiv je bio Vukosavljević koji je susret završio sa 28 poena. Novak u dresu Zadra, Branimir Longin odigrao je solidnu partiju ubacivši 14 koševa.

U sljedećem tjednu Zadrane očekuju dvije domaće utakmice. U utorak će u sklopu 3. kola drugog kruga Eurochallenge kupa ugostiti belgijski Oostende, a nakon toga, u nedjelju su u 20. kolu regionalne lige domaćini Igokei.

Sponzori