Zadar lako preko Darde 04.04.2010.

Zadrani su pogodili 14 trica

Košarkaši Zadra nastavljaju pobjedama u domaćoj Ligi za prvaka. Nove bodove ovaj put donijeli su iz Baranje gdje su bili bolji od momčadi Darde rezultatom 94-76. Ovom pobjedom Zadrani se nalaze na prvom mjestu domaće Lige za prvaka sa 4 pobjede, i jedina su neporažena momčad.

Utakmicu su obje momčadi otvorile preciznim šutom i prva je četvrtina završila s minimalnom prednosti Zadra. Bilo je 30-26. U nastavku se broj koševa ipak smanjio, domaćini su cijelo vrijeme puhali gostima za vrat, a prvih dvadeset minuta završilo je s +5 za Zadar, 41-46. Domaćine je u igri držao raspoloženi Krolo koji nije dozvoljavao rezultatski odmak.

Pitanje pobjednika riješilo se tijekom treće dionice. Odličnom igrom kapetana Tome Ružića i serijom trica Cara, Stipčevića i Perića Zadar odlazi i na preko dvadeset poena prednosti i tu se igra domaćina potpuno raspala.

Dardi su preostali tek pokušaji smanjenja zaostatka, i do kraja su stigli na -18. Utakmica je završila rezultatom 76-94. Zadrani su bili uspješni za tri poena. Pogodili su čak 14 trica, i time isporučili Baranjcima četvrti poraz u Ligi za prvaka.

U zadarskom sastavu Tomislav Ružić je ubacio 23 poena uz osam skokova dok je Marko Car dodao 17 poena (5/7 trica). Kod domaćina Zvonimir Ridl je ubacio 24 poena uz osam skokova, a Ivan Krolo je dodao 13 poena i šest skokova.

 

Sponzori