Zaboraviti Podgoricu, okrenuti se Jeruzalemu 07.12.2009.

Lošu igru u obrani nije mogao pokriti ni dobar napadački učinak

Gostovanje u Podgorici Zadrani neće pamtiti po dobrom. Budućnost ih je ispratila sa 16 koševa viška, a momčadi Zmage Sagadina ne preostaje ništa drugo nego što prije zaboraviti ovaj poraz. Nakon povratka doma, zadarski strateg još je jednom analizirao poraz u Crnoj Gori.

Nezadovoljan sam velikim brojem primljenih koševa u zadnjim utakmicama. Dva su problema: prvi je obrana, a drugi skretanje na natjecanje tko će dati više koševa. Na gostovanjima se ne možemo natjecati u broju postignutih pogodaka. U Litvi smo se izvukli i odigrali izuzetno u napadu, padale su trice sa svih strana, i to se prenijelo i u utakmicu protiv Budućnosti. Bili smo malo umorni, falilo je snage i agresivnosti.Zamjerio sam igračima nedostatak fizičke čvrstine. Znali smo da će Budućnost ići čvrsto na nas, a mi nismo odgovorili istom mjerom.- kritizirao je svoju momčad Sagadin.

 

Zmago Sagadin

Obrana i skok osvajaju prvenstva, a napad puni dvoranu i nosi atraktivnost. Obrambene akcije jako su važne. Nemamo puno izbora nego raditi i dalje na tom segmentu igre.

Budućnost je protiv Zadra odigrala svoju najbolju ovosezonsku utakmicu. Sve je u momčadi trenera Dejana Radonjića te subotnje večeri funkcioniralo besprijekorno. Zadar nije imao šanse.

 Nadam se da ćemo izvući neke pouke iz ovog poraza. Obrana je bila loša, 97 primljenih koševa su neprihvatljivi, čak 55 u prvom poluvremenu, u tom segmentu igre moramo biti puno bolji – tako je susret 11. kola NLB lige i 4. gostujući poraz svoje momčadi komentirao Hrvoje Perić.

U ponedjeljak u 7sati ujutro Zadrani su se uputili prema Izraelu, gdje ih sutra očekuje utakmica 3. kola Eurokupa. Domaćin im je momčad jeruzalemskog Hapoela.

Sponzori