Matulović: Budućnost je favorit, ali... 02.10.2016.

Zadar gostuje u Podgorici

Nepunih 48 sati nakon pobjede protiv FMP-a košarkaše Zadra teško gostovanje u Podgorici kod Budućnosti (nedjelja 19 sati), u 2. kolu ABA lige.

Ove dvije momčadi susrele su se nedavno na ZDBT turniru i tada su u odličnoj predstavi slavili košarkaši Zadra rezultatom 90-80.

U međuvremenu, Podgoričani su u 1. kolu ABA lige iznenadili Cedevitu u Zagrebu (70-80), dok su Zadrani upisali već spomenutu pobjedu protiv FMP-a 78-76.

Pred putovanje u Podgoricu, susret je najavio trener Ante Matulović:

- Budućnost je napravila iznenađenje pobjedom u Zagrebu, pogotovo ako usporedimo s njihovim nastupom na turniru u Zadru tjedan dana ranije.  Očito su u usponu forme, dobra su momčad koja je zasluženo dobila favorita lige Cedevitu. Nećemo imati lak posao na gostovanju u Podgorici, oni su dobra, vrlo čvrsta momčad, no nećemo se predati. Idemo maksimalno, odigrati što bolje u ovom trenutku možemo, a ako nam se pruži prilika da možemo upisati dva boda pokušat ćemo je iskoristiti.


Boris Barać, jedan od junaka prve ovosezonske pobjede, uoči večerašnjeg gostovanja u Podgorici kaže:

- Sigurno da nam je puno lakše ići u Podgoricu s dva boda na kontu. Nismo imali baš vremena za odmor, ali pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo i pružiti otpor tom jakom protivniku. Budućnost je u prvom kolu dobila Cedevitu u Zagrebu i jasno je da je i protiv nas favorit. Osim toga, nemamo baš dobra iskustva s njima u službenim utakmicama. Čeka nas teška borba, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti.

Sponzori