Budućnost uvjerljivo bolja u Podgorici 05.12.2009.

Previše lakih koševa i propusna obrana gurnule Zadar u poraz

Zadrani se nisu dobro proveli na parketu dvorane Morača u Podgorici. U 11. kolu NLB lige gostovali su u crnogorskoj prijestolnici kod momčadi Budućnosti koja je odnijela pobjedu rezultatom 97-81. Momčad Zmage Sagadina dozvolila je previše lakih koševa svojim domaćinima koji su to znali iskoristiti i doći do nove pobjede.

Ohrabreni prvim gostujućim trijumfom u ovoj sezoni, momčad Zadra nakon Litve stigla je u Podgoricu. Utakmicu protiv Budućnosti Zadar je napadački otvorio dosta dobro, na uštrb obrane koja je bila nešto lošiji segment igre.Obje momčadi počele su sa stopostotnom preciznosti, svaka lopta upućena u koš u prvih nekoliko minuta prošla je kroz obruč. Veliki problem već na otvaranju Zadranima su stvarali laki ulazi Podgoričana pod koš, a to se nastavilo i tijekom čitavog susreta.Prvih deset minuta završilo je s minimalnom prednosti domaćina 28-25.

U drugoj četvrtini Zadar povećava agresivnost. Međutim, Budućnost je otkrila formulu koja je gotovo svaki put uspijevala – ulazak pod koš značio je i siguran pogodak, lake koševe Zadar nikako nije uspijevao spriječiti. Bez problema probijali su prvu liniju zadarske obrane i minutu prije odlaska na poluvrijeme dolaze do 10 koševa prednosti 55-45.

Treću četvrtinu koševima otvaraju Stipčević i Perić i vraćaju se na -5. Agresivnije se postavljaju u obrani, Car dodaje tricu, ali kako su brzo krenuli, tako su brzo sve i prokockali. Koševi Šehovića i Simonovića osiguravaju mirniji nastavak utakmice za Budućnost. Zadar nikako nije uspijevao povezati obrane koje bi ih vratile u igru. Domaćini su ih potpuno izgurali iz reketa, Zadar nije mogao organizirati unutarnje akcije pa igraju samo na vanjski šut.Sa linije za 3 poena precizni su tada bili Rančić i Stipčević.

Budućnost krajem treće dionice stiže do najveće prednosti do sad, 80-61. Zadarski napadi bili su neinventivni, svaku izgubljenu loptu domaćini su kažnajvali svojim koševima, i time osigurali mirnih posljednjih 10 minuta.

Na otvaranju zadnje dionice razlika dolazi i na 20 koševa, Podgoričani su bili precizni s vanjskih i unutarnjih pozicija, i ni u jednom trenutku svoju pobjedu nisu doveli u pitanje. Četiri minute prije kraja rezultat je bio 91-70 što je značilo potpuni krah Zadra koji nije mogao parirati razigranim domaćinima, niti ublažiti teški poraz koji je na kraju iznosio 97-81.

 

Zmago Sagadin: Agresivnost Budućnosti tjerala nas je od koša, i nekako smo prihvatili natjecanje tko će dati više koševa. Fizički se nismo mogli suprotstaviti pick and roll igri. Primili smo previše koševa, iako smo mi dali 81 to nije bilo dovoljno.

Najučinkovitiji Zadranin bio je Stipčević s 18 ubačaja, Ružić je dodao 15, Car 14. Kod domaćina prvo ime bio je Gordić s 18 koševa, po 16 su dodali Šehović i Dragičević.

Momčad Zmage Sagadina nema puno vremena za analizu poraza. Već u utorak igraju novu utakmicu. U Jeruzalemu ih dočekuje Hapoel u sklopu 3, kola Eurokupa.

 

 

 

 

 

 

Galerija: Budućnost m:tel - Zadar

Sponzori