Što donosi Budućnost? 04.12.2009.

Između dvije utakmice Eurokupa, Zadrani u subotu igraju susret NLB lige u Podgorici

Košarkaši Zadra nisu imali puno vremena za slavlje nakon prve gostujuće pobjede u tekućoj sezoni. U dalekoj Litvi pobijedili su momčad Siauliaija u 2. kolu Eurokupa i tako se vratili u igru za prolaz u drugi krug ovog natjecanja.

Zadrani su se iz Litve vratili u srijedu, a već u četvrtak započeli su sa pripremama za subotnju utakmicu 11. kola NLB lige. U Podgorici ih dočekuje Budućnost, momčad koja na svom terenu rijetko gubi bodove.

Iako se trenutno nalaze na 9. mjestu tablice NLB ligaša s omjerom od 4 pobjede i 6 poraza, momčad trenera Dejana Radonjića težak je protivnik. Na vrućem parketu dvorane Morača morati će Zadrani dati sve od sebe misle li parirati Podgoričanima.

Budućnost je na domaćem terenu vrlo nezgodan tim, igraju čvrsto i oštro. Očekujem tešku bitku, moramo izdržati njihovu agresiju, zadržati mirnu glavu i napraviti sve da dobijemo - rekao je trener Zadra Zmago Sagadin.

 

Budućnost je u utorak na svom terenu bila bolja od ruskog kluba Lokomotiv Kubana u sklopu 2. kola EuroChallenge natjecanja. Ohrabreni europskim slavljem dočekuju Zadar, koji u crnogorsku prijestolnicu stiže s dvije povezane pobjede, protiv Bosne s rekordnih 50 koševa razlike, te vrijednog slavlja u Litvi. Dobre partije treba potvrditi i u Podgorici.

Iz dana u dan sve su jači, nakon neuspjelog pokušaja pronalaska inozemnog angažmana vratio im se Maraš, stigli su Jeretin, najkorisniji igrač momčadi, zatim Vitkovac i Savović.Naša je filozofija pripremiti se što bolje. Posebnog vremena za pripremu nije bilo, ali u dva dana uspjeli smo upoznati njihov način igre. Fizički se suprotstaviti njihovoj čvrstini i agresiji, izjednačiti skok i pametno u napadu, to je ključ pobjede- zaključio je Sagadin.

Bez Škifića u Podgorici

Jure Škifić na jučerašnjem treningu zadobio je nezgodan udarac u koljeno pa će protiv Budućnosti biti pošteđen. Još je nekoliko sitnih povreda, Boisa je dobio udarac u kuk, Cara muči mišić lista, ali za subotnji ogled obojica će biti spremni.

Momčad na put prema Podgorici kreće u subotu čarter letom, odmah nakon utakmice vraćaju se u Zadar, gdje će nedjelju iskoristiti za pripreme za utakmicu 3. kola Eurokupa koju igraju u utorak u Jeruzalemu protiv domaćina Hapoela. Na put za Izrael Zadrani kreću u ponedjeljak preko Beča, Tel Aviva do Jeruzalema.

Sponzori