Euroligaš na Višnjiku: Pokazati autoritet, čvrstinu i snagu 26.11.2018.

Budućnost u ponedjeljak na Višnjiku

Košarkaši Zadra u 9. kolu ABA lige ugostit će aktualnog prvaka regionalnog natjecanja, momčad Budućnosti. Utakmica se igra u ponedjeljak od 18 sati u Krešinom domu. 

- Ne sjećam se kad se Zadru posljednji put dogodilo da je uzeo tri pobjede na strani, a da se od početka sezone nikoga nismo dobili na Višnjiku. Jedna od ključnih stvari što moramo popraviti jest da doma pokažemo autoritet, čvrstinu i snagu od početka utakmice. Budućnost nam je u tom smislu najbolji mogući test. To je ekipa pokrivena na svim pozicijama. Analizirajući ih ne možemo detektirati odakle nam prijeti veća opasnost - rekao je u najavi susreta trener Zadra Ante Nazor, koji vjeruje da njegova momčad može do pobjede protiv vrlo jake gostujućem momčadi.  

- Ono što je bitno, a što sam rekao i svojim igračima jest da postoji razlika između stava i garda. Stav je položaj. U košarci konkretno tvoj položaj na terenu. A gard je da napraviš sve da zadržiš taj položaj, a ne da kad dođe prvi udarac da se makneš i dopustiš protivniku poziciju. Ako budemo pravi, ako budemo imali stav da znamo što hoćemo i gard da damo sve od sebe da zadržimo taj položaj na terenu, sigurno ćemo doći u priliku utakmicu okrenuti u svoju korist. To priželjkujemo, na to se spremamo i to smo i dokazali ove godine - dodaje Nazor.

Gosti stižu u Zadar na krilima euroligaške pobjede protiv jednog od favorita natjecanja, moskovskog CSKA, dok je Zadar isti dan neugodno iznenadio gostujućim porazom od Hermes Analitice. 

- Budućnost je odlična momčad, što govori i njihova pobjeda protiv CSKA. Mi smo svjesni da moramo odigrati na maksimalno visokoj razini kako bismo se mogli nositi s njima. Treba nam jedna domaća pobjeda, znamo to dobro, a eventualno slavlje protiv snažnog protivnika poput Budućnosti dalo bi nam dodatan zamah za iduće utakmice - istaknuo je kapetan Šime Špralja. 

 

Sponzori