Pred Zadranima teško gostovanje u Podgorici 15.11.2012.

Ante Nazor najavio gostovanje kod Budućnosti

U subotu u 19 sati košarkaše zadra očekuje utakmica devetog kola ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici. Nakon teško izborene pobjede nad vodećom Igokeom pred domaćom publikom, zadarske košarkaše bez sumnje očekuje još jedna teška utakmica.

- Očekuje nas teško gostovanje u Podgorici, protiv momčadi koja igra jako čvrsto i agresivno. Imaju kontinuitet natjecanja na dva fronta. Bez obzira što ove sezone malo lošije reagiraju kod kuće nego u gostima, bit će jako teško doći do bodova u njihovoj dvorani. Međutim, svojim igračima ću ukazati da je ponekad lakše igrati protiv agresivnije obrane kakvu gaji Budućnost, nego protiv zatvorene obrane. Ako ispoštujemo sve ono što se dogovorimo i uđemo hrabro, onako kako smo već pokazali na nekim gostovanjima, mislim da možemo očekivati dobar rezultat - najavio je trener Zadrana, Ante Nazor.

O zdravstvenom stanju u momčadi trener nije previše trošio riječi, te se očekuje kako će na parket u Podgorici istrčati jednak sastav kao protiv Igokee:

- Uvijek ima nekih tekućih ozljeda, koje se rješavaju u jedan dan, ali nije to ništa ozbiljnije. To je sve sastavni dio sporta. Šime Olivari je dobio nešto, što možda prerasta u kronično pa je ovaj tjedan bio na terapijama. Ostali su u dobrom tonusu i mislim da naša igra i forma trebaju samo ići ulaznom putanjom.

Nakon osam odigranih kola Budućnost se nalazi na šestom mjestu ljestvice s četiri pobjede i isto toliko poraza, dok je Zadar samo s jednom pobjedom manje na dvanaestom mjestu.

Sponzori