Obrana će biti presudna i u Jeruzalemu 08.12.2009.

Zadarski napadački učinak je dobar, defenzivni segment igre zakazao u posljednjoj utakmici

Pred košarkašima Zadra treće je uzastopno gostovanje. Nakon pobjede u Litvi i poraza u Podgorici, u Jeruzalemu ih očekuje utakmica 3. kola Eurokupa protiv domaćina Hapoela.

 

Zmago Sagadin:

Jeruzalem je vruć teren, imaju publiku i očekujem punu dvoranu i dosta pritiska. Treba odigrati dobru obranu. Napadom i natjecanjem tko će dati više koševa nemamo šanse.

 



Izraelci u ovom natjecanju imaju isti skor kao Zadrani. Pobjedu su na svom terenu upisali protiv Siauliaia, dok su u Solunu dobro namučili Aris koji je do pobjede došao u završnici susreta. Zadarski je skor isti. Domaći poraz od Arisa i gostujuća pobjeda protiv Siauliaia.

Hapoel je klub iz vrha izraelske košarke, a momčad su sastavili kako bi što uspješnije parirali Maccabiju. U sastavu je 7 Izraelaca i 6 Amerikanaca koji čine okosnicu momčadi.

 

To je američka momčad, ključni igrači su Amerikanci, nešto stariji i iskusniji. Dosta jednostavno završavaju akcije jedan na jedan, situacije rješavaju na znanje i iskustvo pa i na individualnu kvalitetu.Nemaju ekstremnu visinu ni brzinu. To je ekipa s kojom se možemo nositi ako odigramo dobru obranu – najavio je gostovanje u Jeruzalemu Zmago Sagadin.

 

U momčad se nakon povrede vraća Jure Škifić. U momčadi neće biti Ivana Batura koji ima školskih obaveza.

 

Zadrani nisu imali puno vremena za pripremu ove utakmice. Na nedjeljnom treningu u Zadru dobili su osnove podatke o svom sljedećem protivniku, a pravi pripremni trening odradili su jučer u Jeruzalemu. Haopel će u Zadru gostovati odmah u sljedećem kolu Eurokupa u utorak, 15. prosinca.Drugi par C skupine čine Siauliai i Aris koji će na teren u 18.15.

Galerija: Trening u Jeruzalemu

Sponzori