Zadar deklasirao Hapoel 15.12.2009.

Tek tri koša nedostajala su da pobjeda bude potpuna

Zadrani su ozbiljno shvatili zadatak uzvrata protiv Hapoela u Jeruzalemu koji ih je u prošlom kolu na svom terenu visoko prazio s 19 koševa viška. Ipak, igrači Zmage Sagadina ostali su kratki za 3 koša kako bi uzvrat bio potpun. Završilo je sa 17 koševa prednosti za Zadar. Bilo je 86-69.Prikazanom igrom na Višnjiku Izraelci nisu impresionirali nikoga. Zadrani su uspjeli potpuno zatvoriti američki trojac Thompson, Jeter, Simmons koji su im u Jeruzalemu uspjeli dati čak 49 koševa.

Prvu četvrtinu u igri Zadra obilježio je Trent Plaisted koji radi mini seriju s 4 skoka, 4 koša i jednom blokadom i nakon prvih deset minuta bilježi upisanih 6 koševa.Publika je burno reagirala na odluke sudačke trojke koja je odmah na početku pokazala kako se nije najbolje snašla u Krešinoj dvorani.Prvu dionicu gosti ipak uspjevaju završiti bolje, sa 19 koševa naspram zadarskih 17.

Drugu četvrtinu tricama otvaraju Downs i Car. Šut nije išao ni jednima ni drugima, puno je osobnih pogrešaka, a igrači obje momčadi samo su se izmjenjivali na crti slobodnih bacanja. Prvi dio tricom je zaključio ove večeri raspoloženi Vladimer Boisa i na odmor su Zadrani otišli s prednosti 38-30.

Domaći igrači u prvih dvadeset minuta nadskakali su goste, šut je bio nešto slabiji. Od 15 lopti upućenih sa crte od 6.25 m Zadrani su pogodili tek 4.

Treću četvrtinu Hapoel otvara serijom 5-0. Uzvraćaju Car sa tricom i Ružić sa 4 uzastopna koša. Zadarska prednost polako raste, a na dvoznamenkastu razliku postavlja Rančić tricom za vodstvo 52-40. Tada u seriju ulazi Downs sa dvije trice i još jednim košem i zaključuje igru treću dionicu za vodstvo Zadra 60-46.

Zadnja četvrtina pripala je Boisi i Plaistedu koji su redali blokade, trice i slobodna bacanja za najviše vodstvo domaćih, 75-53. U zadnjoj minuti uspjeli su Izraelci smanjiti razliku, i to izmjenom na liniji slobodnih bacanja gdje su naizmjence stajali Stipčević i Jeter. Konačni rezultat postavio je Boisa slobodnim bacanjima za 86-69.

Mogu samo čestitati svojim igračima, igrali su odlično. Briljantna obrana, dominirali smo u skoku ali bilo je dosta nervoze na početku koju smo uspjeli istisnuti obranom. Sa malo sreće mogli smo dohvatiti potrebnu razliku ali time što smo deklasirali hapoel vratili smo samopouzdanje. I možemo da smo još u igri za prolaz dalje - zadovaljan je nakon utakmice bio Sagadin.

 

Briljantan je večeras bio Vladimer Boisa sa 21 košem ( 4 trice) i 14 skokova. Micah Downs postigao je 14 pogodaka, a zahtjevnu zadarsku publiku oduševio je i Trent Plaisted sa 14 koševa, 6 skokova i nekoliko atraktivnih blokada.

Zadrani će se u srijedu odmarati, a u četvrtak počinju sa pripremama za sljedeću utakmicu. U Zagrebu ih u sklopu 13. kola Nlb lige očekuje neugodno gostovanje u Trnskom kod istoimene momčadi.

Galerija: Zadar - Hapoel

Sponzori