Poraz u Izraelu 08.12.2009.

Druga četvrtina bila je odlučujuća - Zadar krenuo na dolje

 

Košarkaši Zadra nisu se dobro proveli na gostovanju u Jeruzalemu kod domaćina Hapoela. U 3. kolu Eurokupa upisali su poraz rezultatom 93-74. Ishod druge utakmice u kojoj je Aris poražen u gostima kod Siauliaia ide na ruku Izraelcima koji su zasjeli na 1. mjesto C skupine.

Rezultat nakon prvih deset minuta govorio je kako će nastavak donijeti neizvjesnost. Nakon što su domaćini poveli s 9-3 na otvaranju utakmice, Zadar se preko raspoloženog Boise vraća u igru, i prva četvrtina završava vodstvom domaćina 20-16.

Nastavak nije donio očekivanu borbu za egal. Nakon početnih koševa Perića i Ružića sve u svoje ruke preuzima američki dvojac Thompson i Lyons. Nadu na kratko vraća Stipčević tricom kojom se Zadar približio na 32-27, i to je bilo sve. Hapoel serijom 9-0 ponovo odlazi na sigurnu prednost, zadarski šut staje a Hapoelovi Amerikanci pune koš Zadrana za visokih +20 prije odlaska na odmor. Bilo je 52-32.

Nastavak je donio sličan scenarij. Boisa postiže dva uzastopna koša, Izraelci uzvraćaju, i drže prednost na dvadesetak koševa. Zadrani im u tom periodu dozvoljavaju puno lakih koševa a posljednje 3 minute treće dionice nisu postigli ni jedan pogodak.

U zadnjoj četvrtini domaćini su igrali za publiku, uz puno atraktivnih poteza i borbenosti, da bi se na kraju ipak opustili, što koriste Car i Rančić. Poraz su donekle ublažili i postavili konačnih 93-74.

Hapoel nije puno bolji od nas. Imali smo lošu drugu četvrtinu kad smo upali u rupu. Igrali smo dobro u preostale tri dionice, ali jedna loša je bila odlučujuća. Ovo je bila važna utakmica. Hapoel je sada u prednosti, ali kad budemo igrali u Zadru, to će biti druga priča. Pokušati ćemo dohvatiti zaostatak iz ove utakmice - komentirao je drugi poraz svoje momčadi u Eurokupu trener Sagadin.

 

Sa 17 postignutih koševa Boisa je bio prvo ime kod Zadra. Perić je postigao 13, Rančić 12. Kod Hapoela najučinkovitiji su bili Thompson s 20 i Jeter s 18 poena.

Tomislav Ružić

Znali smo da je Hapoel dobra momčad i da ih je teško pobijediti u Jeruzalemu. Nismo igrali dobru obranu u prvoj polovici i to im je omogućilo da naprave veliku razliku koju je kasnije bilo teško stići.

U sljedećem, 4. kolu Eurokupa koje je na rasporedu u utorak, 15. prosinca Hapoel dolazi u Zadar. Prije toga, u subotu Zadrane očekuje susret 12. kola NLB lige, kada im u goste stiže beogradska Crvena zvezda.

 

 

 

 

 

Galerija: Hapoel - Zadar

Sponzori