Sagadin: - Nismo bez šansi u Litvi 30.11.2009.

Košarkaše Zadra u utorak očekuje utakmica 2. kola Eurokupa

Košarkaše Zadra u utorak očekuje utakmica 2. kola Eurokupa. Otvaranje ovog natjecanja momčad Zmage Sagadina ne pamti po dobrome. U prvoj utakmici punoj izmjena rezultata na kraju je slavio grčki Aris, favorit skupine C. U međuvremenu su Zadrani gorak okus poraza isprali visokom pobjedom u regionalnom natjecanju. Momčad Bosne ispratili su s pobjedom od 50 koševa razlike.

U nedjelju su se uputili prema glavnom gradu Sjeverne Litve, Siauliaiu, gdje ih u nastavku europskog natjecanja očekuje istoimeni protivnik.

Košarkaši Siauliaia natječu se na tri kolosijeka, Litvanskoj i Baltičkoj ligi, te u Eurokupu. U nacionalnom prvenstvu drže treće mjesto, u Baltičkoj ligi su na drugoj poziciji, dok su u Eurokupu, poput Zadrana na otvaranju natjecanja upisali poraz od Hapoela iz Jeruzalema u Izraelu. Momčad se sastoji od domaćih igrača i dva Amerikanca Browna i Lowa, koji čine okosnicu momčadi.

Mi na putovanja odlazimo samo s jednom namjerom a to je da napravimo sve za pobjedu. Siauliai je šuterska momčad, Litvanci plus dva Amerikanca, centar sposoban pogoditi tricu i njihov način igre sličan je našem. Glavni im je saveznik domaći teren. Nismo favoriti na gostujućim terenima, ali idemo na put s namjerom da dobijemo – tako je utakmicu u Litvi najavio trener Zmago Sagadin.

Vedran Morović ponovno se priključuje momčadi. U utakmici s Bosnom bio je pošteđen, treninzima se priključio od nedjelje, kako bi bio spreman kao zamjena Roku Stipčeviću koji od njegove ozljede na parketu odrađuje punu minutažu. U Zadru je zbog školskih obaveza ostao Ivan Batur, a svi ostali igrači biti će na raspolaganju.

Drugi par C skupine čine Aris BSA i Hapoel Jeruzalem koji utakmicu 2. kola igraju u Solunu s početkom u 20 sati.

Sponzori