Vrući gostujući tereni u skupini C 01.12.2009.

Ozljeda Vedrana Morovića za Roka Stipčevića značila je gubitak zamjene na mjestu razigravača momčadi, pa je Rok u posljednje tri utakmice na terenu provodio gotovo punu minutažu. U utakmici protiv Bosne zaslužio je naslov najkorisnijeg igrača utakmice s 13 pogodaka, 5 asistencija i četiri ukradene lopte u 31 minutu koliko je igrao.

Ipak, regionalno natjecanje drugačije je od onog europskog. Nakon mini serije od 3 domaće utakmice Zadranima sada slijedi isto takva gostujuća serija. Siauliai, Podgorica pa Jeruzalem njihove su sljedeće destinacije.

Prva je na rasporedu utakmica 2. kola Eurokupa. U litvanskom Siauliaiu u utorak ih očekuje domaćin koji je poput Zadra u 1. kolu upisao poraz. Bolji od njih bio je Hapoel Jeruzalem.

Utakmicom protiv Bosne malo smo izbacili nervozu nakon poraza protiv Arisa, to nam je poticaj za utakmicu u Litvi. Idemo kod protivnika koji mi je u našoj skupini najmanje poznat.Imat ćemo detaljnu pripremu prije utakmice, idemo tamo maksimalno motivirani dati sve od sebe jer se samo tako može pobijediti – kaže Rok.

Klub iz Siauliaia bazira se na vlastitim igračima, a sličnost je sa Zadrom publika koja zdušno bodri svoju momčad.

Trener Sagadin kaže da je tamo dvorana mala a gledatelji vatreni. Čitavu našu skupinu odlikuju vrući domaći parketi. Moramo se nositi s time, a meni je osobno draže igrati pred punom dvoranom – ne boji se gostovanja zadarski razigravač.

U Litvi će Stipčević ipak moći barem na trenutak odahnuti. Morović je od nedjelje u sustavu treninga i biti će na klupi spreman kao zamjena Roku na mjestu razigravača.

Sponzori