Vaughn novi organizator igre Zadra 19.11.2018.

Debitirat će protiv Budućnosti

Kwame Vaughn (191 cm) novi je igrač Košarkaškog kluba Zadar. 28-godišnji Amerikanac na poziciji organizatora igre zamijenit će Malcolma Granta s kojim je prošli tjedan raskinuta suradnja.

Vaughn već ima iskustvo igranja u ABA ligi, jer je u drugom dijelu prošle sezone nastupao za momčad beogradskog Partizana s učinkom od 11,7 poena, 2,8 skokova i 4,3 asistencije, za 25 minuta koliko je igrao u prosjeku.

Zadovoljan sam što smo postigli dogovor s Vaughnom. Riječ je o kvalitetnom organizatoru igre koji je napadački dosta prodoran i čvrst u obrani. Smatram da smo, s obzirom na naše financijske mogućnosti, doveli najboljeg igrača koji je bio na tržištu. Ugovor je potpisan do kraja sezone – kazao je sportski direktor Branimir Longin.   

Vaughn je sveučilišnu karijeru završio u momčadi Cal State Fullerton, a europsku karijeru započeo je u sezoni 2013/14. u talijanskoj Serie A2 u klubu Fortitudo Agrigento. Igrao je i za francuski Asvel, grčki Aris, njemački Frankfurt Skyliners, belgijski Antwerp Giants, a u Izraelu je nastupao za momčadi Ironi Ramat Gan i Irony Naharia. Prvi nastup u dresu Zadra trebao bi imati idući ponedjeljak u dvoboju 9. kola ABA lige protiv Budućnosti.

Svakako trebamo zahvaliti Malcolmu Grantu koji se ponio vrlo korektno prilikom razgovora oko raskida ugovora. Riječ je o igraču koji posjeduje određene kvalitete, ali se nije u potpunosti snašao u našem klubu. Želimo mu puno sreće u nastavku karijere – poručio je Longin.

Sponzori