Drago Pašalić novi igrač Zadra 14.08.2015.

31-godišnji centar potpisao jednogodišnji ugovor

 

Pašalić je s reprezentacijom Hrvatske osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Pescari prije pet godina. Karijeru je počeo u Splitu, da bi potom nastupao za Ulkerspor, PAOK, Bilbao, Xacobeo, Cibonu, Azovmash, Helios iz Domžala, Turk Telekom, dok je u Široki Brijeg stigao iz izraelske Hapoel Galil Gilboe.
Pašalić je prema riječima klupskog stožera igrač kakav je potreban klubu. Njegova prirodna pozicija je centar, ali može kvalitetno odigrani i na poziciji krilnog centra, na mjestu gdje će ga trener Vulić vjerojatno nešto više koristiti.

KK Zadar doveo je novo pojačanje na centarskoj liniji. Novi član kluba je Drago Pašalić, 31-godišnji centar (208 cm) ponikao u Splitu.

Pašalić je s reprezentacijom Hrvatske osvojio zlato na Mediteranskim igrama u Pescari prije šest godina. Karijeru je započeo u Splitu, da bi potom nastupao za Ulkerspor, PAOK, Bilbao, Xacobeo, Cibonu, Azovmash, Helios iz Domžala, Turk Telekom, Hapoel Galil Gilbou, Široki Brijeg, Al Arabi Dohu, a posljednji klub u kojem je igrao bio je poljski Czarni Słupsk.

Pašalić je, prema riječima klupskog stožera igrač kakav je potreban klubu. Njegova prirodna pozicija je centar, ali može kvalitetno odigrati i na poziciji krilnog centra.

- Zadovoljan sam dolaskom Pašalića. Poznajem ga dugi niz godina, još iz juniorskih dana u Splitu. Odgovarat će stilu igre koji namjeravamo prezentirati u ovoj sezoni. On je vrlo iskusan igrač, dobar u skoku, atletski vrlo moćan, a ujedno dobar šuter s vanjskih pozicija. Njegovo iskustvo dobro će nam doći, čak i van terena jer očekujem da bude dobar primjer mlađim igračima, rekao je trener Zadra Ante Nazor. 

- Pašalić bi trebao pridonijeti našoj igri u reketu. Riječ je o vrlo kvalitetnom igraču s velikim iskustvom, koji može jednako kvalitetno odigrati na pozicijama 'četiri' i 'pet'. Potpisivanjem Pašalića i Marinkovića riješili smo roster za novu sezonu na centarskim pozicijama, istaknuo je sportski direktor Branko Skroče. 

 

Drago Pašalić je sa Zadrom dogovorio suradnju do kraja sezone 2015./2016.

Sponzori