Prvo gostovanje – prvi poraz 13.10.2009.

Nakon uspješnog otvaranja sezone, košarkaši Zadra u Kragujevcu su doživjeli prvi poraz ove sezone

Bolji od nijh bili su debitanti u NLB ligi, momčad Radničkog iz Kragujevca rezultatom 72 - 69.

Utakmicu su bolje otvorili gosti, iskoristivši početnu nervozu domaćina. Koševima Downsa, Boise i Ružića vrlo brzo dolaze do osam poena prednosti (0-8 i 2-10). Ipak, domaći se nisu dali smesti, te se, preko raspoloženog Mijatovića vraćaju na -2, 10-12. Nakon slobodnog bacanja Perića, Radnički je izjednačio tricom Milosavljevića za 13-13, ali Zadar se ponovno budi u završnici prve četvrtine. Seriju gostiju otvorio je Plaisted, nastavio Rančić tricom, pa nakon slobodnih bacanja Brkića, Car i Plaisted zaključuju zadarsku seriju 10-2 za vodstvo +8 (15-23) nakon prvih deset minuta igre.

Nakon nekoliko minuta igre u drugoj dionici razlika je i dalje nepromijenjena, 21-29. Činilo se da bi Zadar tu lijepu prednost mogao i zadržati do kraja prvog poluvremena ali Marko Brkić pokreće još jedan povratak Radničkog na samo dva poena zaostatka (28-30), a nakon trice Cara, Brkić ponovno poentira i na odmor se odlazi pri rezultatu 31-33 u korist momčadi Zmage Sagadina.

Drugo poluvrijeme otvorio je Car još jednom tricom, ali odmah mu istom mjerom uzvraća Urazmanov, a nakon koša Brkića rezultat je izjednačen, 36-36. Ružić i Stipčević još su jednom donijeli Zadru +6, 36-42, ali onda sljedi crna rupa u kojoj Zadrani dopuštaju domaćima da se vrate u igru. Brkić, Pantić, Milosavljević i Kotishevskiy napravili su seriju 9-0 za prvo vodstvo Radničkog na utakmici, 45-42. Nakon slobodnih bacanja Cara, Kotishevskiy je tricom prvi put donio domaćima i dva napada prednosti, 48-44, no Car i Ružić serijom 6-0 vraćaju vodstvo na zadarsku stranu, 48-50. Mijatović i Kotishevskiy (trica) pogađaju za 53-50, a Zadar na pola koša zaostatka na isteku treće četvrtine vraća kapetan Tomislav Ružić.

Posljednjih 10 minuta obilovali su uzbuđenjima. U 35. minuti Kragujčevani su poveli s 10 koševa prednosti. Zadar se brzo preko Perića i Stipčevića vraća na -2, a ključan trenutak na utakmici dogodio se 3 minute prije kraja kada Mijatović iz teške pozicije pogađa tricu.

U završnicu se ušlo rezultatom 70 – 66. Car od dva slobodna bacanja pogađa samo jedno, Ružić nakon toga smanjuje na 70 – 69, a 13 sekundi prije kraja Zadrani prekršajem zaustavljaju Milosavljevića koji je precizan sa crte slobodnih bacanja za konačnih 72 – 69.

Sponzori