Poraz u Beogradu 24.01.2010.

Prvak NLB lige nije ostavio Zadru ni trunku nade

Momčad trenera Duška Vujoševića rijetko kome prepušta bodove na svom parketu, a tako je bilo i u ovoj utakmici. Zadranima su prepustili tek neriješen rezultat u prvoj minuti, a nastavak je donio potpunu dominaciju domaćina. Trener Danijel Jusup u svom premijernom nastupu nije imao nimalo lagan posao. Prva utakmica-prvi poraz. Protiv euroligaškog Partizana malo tko bi imao šanse u Pioniru.

Domaćini su preuzeli kontrolu nad utakmicom od samog početka. Razigrali su se Amerikanci McCaleb i Roberts, a tricom Đekića brzo odlaze na +10. Bilo je 16-6. Zadrane je u igri držao tek Rok Stipčević koji je u prvoj dionici upisao 9 koševa. Nakon početnih deset minuta bilo je 27-15.

Drugu četvrtinu koševima su otvorili Boisa i Stipčević za smanjenje zaostatka na 27-21. Pokušao je Zadar tricama držati priključak, ali ih šut nije išao. Gosti padaju, a domaćini polako grade prednost, koja raste i na +19. Zadnju minutu i pol Zadrani se bude i koševima Morovića, Perića i Ružića smanjuju zaostatak prije odmora na 51-39.

Drugo poluvrijeme Partizan otvara serijom 9-0, i već je tu utakmica bila riješena. Tricom Rašića odlaze na +20, i nakon toga malo se opuštaju što Zadar koristi za ublaživanje poraza. U nekoliko navrata dolazili su Zadrani na -11, ali to je bilo sve što su uspjeli napraviti. Partizan je rutinski priveo susret kraju i isporučio Zadru sedmi prvenstveni poraz.

Pokušao sam pred utakmicu naglasiti tri stvari koje moramo napraviti protiv Partizana. Defanzivni skok, trčanje i napadačka širina. Pali smo već na prvoj stavci jer je Partizan imao 16 napadačkih skokova, a bez defanzivnog skoka teško je dobiti utakmicu. Protiv kvalitetnog Partizana priliku imate sa kontrama dok ne postave odbranu, u igri pet na pet šanse su minimalne- rekao je nakon svog premijernog nastupa trener Danijel Jusup.

Najučinkovitiji u redovima Zadra bili su Rančić i Stipčević sa po 16 koševa, Ružić je dodao 15. Kod domaćina prvo ime sa 10 poena bio je Jan Vesely.

Zadrane u srijedu očekuje još jedno teško gostovanje. U Vršcu protiv domaćeg Hemofarma odradit će zaostalu utakmicu 8. kola regionalne lige.

Sponzori