Poraz kod Radničkog; rasplet sezone u posljednjem kolu 25.03.2014.

25. kolo ABA lige

Košarkaši Zadra upisali su poraz na gostovanju u Kragujevcu kod Radničkog. Bolji su bili košarkaši Miroslava Nikolića s rezultatom 79-74.

Ovim porazom Zadrani su si dodatno zakomplicirali borbu za ostanak u ABA ligi, no nade još uvijek ima, iako je preostao tek jedan scenarij u posljednjem ligaškom kolu koji bi klub s Višnjika odlijepio od posljednjeg mjesta.

Naime, u posljednjem će kolu biti potrebna domaća pobjeda nad Union Olimpijom, a u isto vrijeme trebat će pratiti rezultat u Laktašima, gdje Široki gostuje kod Igokee i gdje će Zadranima za ostanak trebati poraz gostujuće momčadi. Svaki drugi scenarij izbacuje Zadrane iz ABA lige. Sudbonosni će se susreti igrati u nedjelju u 17:30.

Što se tiče sinoćnje utakmice, Zadar je predvođen kapetanom Ivom Ivanovom držao prednost u prvom poluvremenu koje je završilo s rezultatom 33-39, no u trećoj je četvrtini uslijedio pad kojeg su domaćini znali kazniti i preuzeti prednost kod rezultata 45-44. Zadrani su imali još nekoliko prilika preokrenuti vodstvo Radničkog, no ruka je znala zadrhtati kako na otvorenom šutu, tako i na ziceru. Upisao je stoga Radnički zasluženo pobjedu i njome si i matematički osigurao ostanak u ABA ligi.

Strijelce Zadra predvodio je Ivanov sa 16 koševa, dok je Lawrence dodao 15, a Lyons 14.

Rajko Vidaković: "Prvo poluvrijeme smo igrali korektno, došli smo do šest koševa prednosti. Znali smo da je Radnički izrazito šuterska ekipa koja sa svake pozicije može otvoriti reket. Nismo dobro reagirali u rotaciji u drugom poluvremenu i protivnik je pogodio nekoliko teških šuteva. Mi smo promašili previše zicera, pa čak smo i slobodna bacanja šutirali 10/20. Kada je tako, ne može se očekivati pobjeda."

KK Radnički - KK Zadar 79-74 (17-23, 16-16, 23-12, 23-23)

KK Radnički: Janković, Lešić 21, Stevanović, Mlađan 12, Kalinić 11, Katnić 3, Birčević 7, Dimić, Balzamović, Brkić 5, Jevtović, Marinović 20.

KK Zadar: Bašić, Ivanov 16, Kraljević 4, Lawrence 15, Lyons 14, Sobin 8, Đugum, Ramljak 2, Batur, Dijan, Prostran 3, Šutalo 12.

Sponzori