Drugi poraz na Cipru 14.12.2010.

Apoel slavio na svom terenu u 5. kolu Eurochallenge kupa

U 5. kolu skupine G Eurochallenge kupa košarkaši Zadra gostovali su na Cipru kod momčadi Apoela i doživjeli poraz rezultatom 65-61. Zadrani su uspjeli sačuvati koš razliku koja je debelo na njihovoj strani. U 3. kolu na Višnjiku bili su bolji od momčadi iz Nikozije za 22 koša, ali konačni rasplet u G skupini i putnici u drugi krug ovog natjecanja znat će se nakon zadnjeg kola koje je na rasporedu u utorak, 21. prosinca. Na Višnjku će u 6. kolu gostovati druga ciparska momčad, Etha.

Sama utakmica imala je izjednačeni početak, da bi ubrzo domaćini serijom 15-0 uhvatili prednost. Zadar se uspio vratiti, ali su igrači Apoela poluvrijeme zaključili sa prednosti od 12 koševa, bilo je 36-24.

U nastavku su Zadrani preko Vladovića uspjeli doći na -4, 56-52, a Cipranima su se za pobjedu pobrinuli Havanan i Buljan. Bodovi su ostali u Nikoziji, a tko će u drugi krug znat će se idućeg tjedna.

U redovima Zadra najraspoloženiji je bio Jakov Vladović sa 24 koša, kod domaćina Tiggs je upisao 19 poena.

Prije posljednjeg kola G skupine, Zadrane očekuje teška regionalna utakmica. U subotu su gosti Hemofarmu iz Vršca u sklou 12. kola NLB lige, dok će se u utorak na Višnjiku za prolaz dalje u Eurochallenge kupu boriti protiv ciparske Ethe.

Sponzori