Protiv Radničkog nema straha- Zadar je jači 08.01.2010.

Nova šansa za dokazivanje Ivanu Baturu

Nakon prvog poraza u 2010. godini u Solunu protiv Arisa i završetka europskih ambicija, Zadrani se okreću regionalnom natjecanju. U 15. kolu u goste im dolazi Radnički, kojeg igrači Zmage Sagadina pamte po porazu iz 2. kola NLB lige. U Kragujevcu je bilo 72-69, što je bio prvi poraz zadarske momčadi u tekućoj sezoni. Radnički se trenutno nalazi na 10. mjestu NLB ljestvice, s omjerom od šest pobjeda i osam poraza.

 

Damir Rančić

To je ekipa koja slovi kao hit prvog dijela natjecanja, imaju 6 pobjeda do sada. U Kragujevcu su nas dobili, i imamo motiv više za pobjedu. Nismo zaboravili taj poraz koji nas je dosta zabolio. Uzvratit ćemo na najbolji način, i nadam se da će biti i publike u dvorani da nas podrži.

 

U zadnjem odigranom kolu Radnički je bio bolji od Hemofarma, dok Zadar 14. kolo pamti po porazu u Ljubljani od Union Olimpije. Srpska je momčad u Zadar stigla dva dana prije utakmice, kako bi bili što spremniji za subotnji susret..

 Nema razloga za podcjenjivanje Radničkog, do sada su dobili Hemofarm i Crvenu zvezdu na gostovanjima, igraju dobro, hrabro i rasterećeno. Kod nas nema straha, mi smo jači, igramo doma i dobro smo se pripremili kako bi što lakše došli do novih bodova. Bit će šanse i za mlađe, osobito za Batura koji strpljivo čeka i radi, i sutra bi trebao pokazati da može igrati na ovom nivou- kazao je na konferenciji za novinare Zmago Sagadin.

 

Prema zadarskom strategu ključ prema novim bodovima u srazu protiv iskusne srpske momčadi bit će čvrsta obrana, kontrola skoka, racionalna igra u obrani te primljenih 15-20 koševa po četvrtini.

 Radnički ima visinu i iskusne igrače pod košem, Pantića i Vuksanovića koji su igrali u raznim srpskim klubovima i vani. Vanjska linija im je solidna, ove sezone doveli su dva Rusa Urazmanova i Kotiševskog. Mi imamo čime parirati, koncentrirat ćemo se na zaustavljanje centarske linije koja zna izaći i na tricu. U Kragujevcu nas je iznenadio Mijatović koji je nekoliko puta pogodio za tri poena- analizirao je postavu Radničkog Sagadin.

 U zdravstvenom kartonu Zadra stoje ozljeda leđa Marina Šarlije i bolni mišić kod Pavla Marčinkovića. Svi ostali spremni su za utakmicu.

Sponzori