Ružić i društvo lako preko FMP-a, a kako protiv Arisa? 22.11.2009.

Počinje Eurokup

U utakmici 9. kola NLB lige najbolji pojedinac Zadra bio je Tomislav Ružić. Kapetan je i odigrao kapetanski, u 32 minute provedene na parketu postigao je 20 poena, imao 13 skokova, 2 puta ukrao loptu i jedan put asistirao za konačnu valorizaciju.

FMP je neugodan protivnik, i znali smo da ih trebamo dobro stisnuti, posebno u obrani. Ako ih se pusti znaju biti opasni, jer u svojim redovima imaju dobre sutere. Već smo u prvoj četvrtini napravili razliku koju smo držali do kraja. Igrali su bez svog prvog centra, zamjene su bile indisponirane i ja sam to iskoristio - zadovoljan je bio svojim učinkom Ružić.

Kapetan će svoju momčad u utorak, 24. studenog povesti pred prvi europski ispit. U goste im u 1. kolu Eurokupa dolazi grčki Aris, koji u domaćem prvenstvu ne briljira. U zadnjem kolu bio je bolji od novaka u ligi Ilisiakosa iz Atene. Prije toga teško su stradali od mjesnog rivala PAOKA koji je Aris ostavio na -40. Aris je nakon kvalifikacijskih utakmica za ulazak u skupinu Eurolige zamijenio trenera. Na mjesto Talijana Andrea Madzona došao je Grk Fotis Katsikaris kojega je u Valenciji naslijedio hrvatski trener Neven Spahija.

Aris je klub s dugom tradicijom. Deset puta osvajali su naslov prvaka Grčke, tri puta bili su sudionici Final Foura Eurolige, U Euroligi zadnji put igrali su prije dvije godine. U sezoni 2006/07 igrali su finale Uleb kupa gdje su izgubili od moskovskog Dinama. Ove godine u svojim redovima Aris ima tri bivša grčka reprezentativca: Dikudis, Hadzivretas i Kakjusis, reprezentativca Engleske centra Andrewa Betza, uz njih tu su i tri Amerikanca. Forma im je u usponu, ali to nije onaj Aris koji je harao Europom. Pred Zadranima svakako nije lagan zadatak.

Sponzori