Sjećanje na legendu Zadarske košarke 22.01.2019.

Bruno Marcelić (23.07.1943. - 22.01.2016.)

Na današnji dan, 22. siječnja 2016. godine zauvijek nas je napustio Bruno Marcelić (73) velikan zadarske košarke. Na posljednji počinak, uz obitelj i prijatelje, ispratili su ga i brojni sportaši, te Gradonačelnik i osobe iz političkog i kulturnog života grada Zadra.

Lijes su na posljednje počivalište ponijeli njegovi bivši suigrači Giuseppe Giergia, Zdravko Jerak, Čedomir Perinčić, Ivan Sunara, Ivica Obad, Draženko Blažević. Emocije svih njih, ali i brojnih drugih suigrača, koji su se došli oprostiti od "legendarne osmice", u oproštaju je tada sažeto, veliki Pino Giergia suznih očiju kazao:

"Bruno moj, Bruno naš! Prijatelju! Suigraču! Graditelju zadarske košarkaške priče! Priče koja bi bez tvog doprinosa bila drugačija - siromašnija. Siromašnija za neponovljivi košarkaški talent, nedvojbeno košarkaško znanje i nevjerojatne ljudske osobine! Ljubav, znanje, dobrotu, prijateljstvo, smijeh, ponos i poštenje koje si živio kroz sportsku priču, utkao si najviše u svoju obitelj, suprugu i sinove, ali i u sve one koji su imali sreću i čast poznavati te. Danas stojimo ovdje, ispred tebe, ponosni na zajedničke pobjede i naslove, s mislima na zgode i nezgode koje smo proživljavali, sretni jer smo te poznavali, ranjeni jer si nas napustio... Milijuni otkucaja srca za Zadar i zadarsku košarku, tisuće oduševljenih navijača na tribinama Jazina, stotine koševa, 22 godine u klubu u kontinuitetu, šest trofeja... Impozantne su to brojke, ali nedovoljne da opišu tvoj košarkaški put. Počivaj u miru, prijatelju. Vidimo se u čistilištu", kazao je tada Pino.

Sahrani je prisustvovala i kompletna prva momčad KK Zadra sa stručnim stožerom i upravom, kao i predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza, te ostalih zadarskih klubova, ne samo košarkaških, prenosi Zadarski list.

Sponzori