Iznenađujući poraz Zadra u zadnjoj minuti utakmice 10.11.2018.

ABA liga, 7. kolo 80-84 (27-15, 14-22, 24-18, 15-29)

Košarkaši Zadra u sedmom kolu ABA lige poraženi su na Višnjiku od momčadi Mege Bemax rezultatom 84-80. 

Zadrani su otvorili utakmicu na najbolji mogući način serijom 9-2, kontrolirali susret i kontinuirano imali 10 poena prednosti nad gostujućom momčadi tijekom cijele utakmice. U konačnici, dvije minute pred kraj susreta Zadar je imao komfornu prednost 80-72, ali gosti iz Sremske Mitrovice su uspjeli povezati seriju 12-0 te zaključiti dvoboj 80-84 (27-15, 14-22, 24-18, 15-29).

Do prvog vodstva na utakmici Mega je stigla zakucavanjem Marjanovića 40 sekundi prije kraja nakon što je Magarity izgubio loptu u napadu Zadra. Potom je Little promašio šut za prednost Zadra, a nakon što je Atić promašio oba slobodna bacanja 22 sekunde prije kraja, gosti su uspjeli ostvariti skok u napadu nakon kojega je Marjanović košem i dodatnim slobodnim bacanjem odveo Megu na nedostižna četiri poena prednosti.

Kostja Mushidi kod gostiju bio je vodeći strijelac sa 18 poena, dok je u domaćim redovima Little predvodio sa 22 koša.

Idući izazov za Zadrane na rasporedu je u ponedjeljak u 20 sati kada se na Gripama susreću Split i Zadar.

Trener Zadra Ante Nazor:

"Pokazali smo određeni napredak u odnosu na prošle susrete, no ono što nije bilo dobro je što nismo imali petlju pametnim posjednom i zagrađivanjem nakon dobre obrane sačuvati mir da privedemo utakmicu u svoju korist. Čestitao bih treneru Milojeviću jer su oni isprovocirali sreću svojim angažmanom. Ovo je jedna od onih utakmica koje presudi jedno zagrađivanje, jedna izgubljena lopta, jedan pametan napad, jedan kolektivan napad ili timska obrana. To što smo dvije minute prije kraja imali osam razlike ne znači da je utakmica završila... Dobrim sam dijelom zadovoljan kako smo večeras izgledali, no neke stvari moramo popraviti i automatizirati kako bismo dobivali ovakve utakmice."

Trener Mege, Dejan Milojević:

"Prezadovoljan sam utakmicom. Ovo su najslađe pobjede, one koje prave razliku u sezoni. Iako smo gubili osam razlike pokazali smo hrabrost, energiju i upornost što me jako raduje. Uspjeli smo preokrenuti susret u dvije minute, napraviti 0-12 i na koncu pobijediti. Mislim da nije slučajno što smo na omjeru 6-1 i što smo druga momčad na tablici. Žao mi je što Zadar izgubio jer je odigrao dobru i kvalitetnu utakmicu. Čestitam kolegi Nazoru koji je preporodio ekipu, ali mi smo danas bili malo sretniji". 

 

Sponzori