Ovo je bio Zadar na pogon Tornada! 15.12.2018.

Domaća pobjeda u 11. kolu ABA lige

Zadrani su pobjedili! Nakon velike borbe igrači Ante Nazora stigli su do prve ovosezonske pobjede pred svojim navijačima u 11. kolu, regionalne ABA lige. Igokea se pokazala kao izuzeto čvrst i ozbiljan protivnik, no na kraju je morala potpisati kapitulaciju pred Zadranima koji su na koncu slavili s velikih 15 razlike (95-80).

- Ovo je jako bitna pobjeda za nas da možemo u miru nastaviti raditi na stvari s kojima ni danas nismo bili zadovoljni. Usprkos tome čestitam svojim igračima jer smo dobili jako kvalitetnu ekipu i pokazali karakter na domaćem terenu. Zahvaljujem publici i ljudima koji se mogu identificirati s ovakvim Zadrom. To je ono što mi tražimo i zato je ova prva pobjeda na  domaćem terenu, malo atipično, ali jako bitna. Stoga jednako kao i igračima čestitam i Tornadu. Ovo je bio Zadar na pogon Tornada! Neke su se stvari odvijale i iza zatvorenih vrata. Dali smo velik značaj ovoj utakmici i konačno smo dalo onaj iskorak koji smo očekivali.

Konačnih 15 razlike ne pokazuje pravu sliku viđenoga tijekom susreta. Iako su domaćini u nekoliko navrata dolazili na plus deset, utakmica je sve do nekoliko minuta prije kraja bila otvorena. Na koncu je presudila dobra obrana i činjenica da Zadrani u posljednjih pet minuta nisu primili koš iz igre.

- Teško je utakmicu dobivati tri puta, Ovo se moglo i ranije prelomiti. Ali limitirali smo protivnika koji ima i 'stotku' u ruci i moramo kazati da je napredak bio vidljiv i po pitanju radnog dijela, ali i kontrole ritma i zrelosti te sinergije stožera i igrača. Neke smo utakmice gubili doma jer neke informacije nisu dopirale, ali danas smo to kohezivno odradili

Jedan od razloga nemogućnosti Zadra da ranije prelomi utakmicu svakako je kontrola skoka. Igrači Žarka Milakovića službeno su imali 18 ofenzivnih skokova, a dojam je da su imali i pokoji više. Nerijetko se događalo da gosti uhvate po nekoliko lopti zaredom i na koncu poentiraju. Zakonom velikih brojeva…

- To je problem od početka sezone Postoje neke kočnice i psihološke barijere, kao i stanje mentaliteta „lako ćemo, neka to odradi netko drugi“. S time se svaki dan hvatamo u koštac na treninzima i to ćemo riješiti. Mi to moramo riješiti ako želimo biti ozbiljni i ne vraćati protivnika u život – komentirao je Nazor.

Vremena za uživanje u pobjedi nema, jer Zadrane već sutra u 19 sati očekuje novi izazov. Susret HT Premijer lige u Mavrincima protiv Škrljeva.

 

VIDEO konferencija nakon utakmice: http://bit.ly/livepress-nakon-utakmice

Sponzori