Zadar opet bez finala 21.05.2018.

Sjajna atmosfera na Višnjiku

Košarkaši Zadra nisu se uspjeli plasirati u finale doigravanja HT Premijer lige. U odlučujućoj, trećoj utakmici polufinala Cibona je pred 6500 bučnih navijača na Višnjiku slavila rezultatom 96-88.

Najefikasniji kod Zadra bio je Gray sa 18 ubačaja. Ivanov je dodao 16 poena, a Krajina i Brzoja po 14. Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Tomas s čak 32 koša i Žorić sa 27.

Finalna serija Cedevite i Cibone počinje u četvrtak, 24. svibnja u 18 sati.

Ive Ivanov, igrač Zadra:

- Čestitam Ciboni na plasmanu u finale. Borili smo se, dali smo sve od sebe. Zahvaljujem se gledateljima što su došli u ovolikom broju. Zahvaljujem se svim Zadranima i navijačima Zadra koji su cijelu sezonu bili uz nas. Žao mi je što nismo ušli u finale. Ipak, imali smo dobru sezonu i nadam se da će klub iz godine u godinu sve više napredovati. 

Aramis Naglić, trener Zadra:

- Cibona je imala ekstra kvalitetu u Tomasu i Žoriću. Znam da je želja kod svih nas i navijača da uđemo u finale bila velika, međutim ovakve utakmice rješavaju igrači koji imaju pedigre. Oni su i danas pred ovom sjajnom publikom pokazali svoju klasu. 

Ante Nazor, trener Cibone. 

- Čestitao bih svojim momcima na ulasku u finale. Bilo je bitno kontrolirati skok. Imali smo deset uhvaćenih lopti više nego Zadar što je bilo presudno da okrenemo utakmicu u našu korist. Apostrofirali smo timsku igru, tražili kolektivni ritam šuta i išli na ekstra pas što je funkcioniralo možda i najbolje cijele sezone. Budimo iskreni, sve tri utakmice su obje momčadi odigrale bez obrana. Bilo je jasno da će onaj tko prvi zaigra kvalitetno u defenzivi – slaviti. Čestitao bih i protivniku na odličnoj sezoni kao i zadarskoj publici. Bio je užitak igrati u ovakvoj atmosferi.

Ivanov je dodao 16 poena, a Krajina i Brzoja po 14. Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Tomas sa čak 32 koša i Žorić sa 27.
Finalna serija Cedevite i Cibone počinje u četvrtak, 24.svibnja u 18 satIvanov je dodao 16 poena, a Krajina i Brzoja po 14. Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Tomas sa čak 32 koša i Žorić sa 27.

 

Zadar – CIBONA 88:96 (20:22, 17:20, 24:29, 24:25) Zadar: Bašić 10, Vladović 1, Ivanov 16, Kraljević 2, Jelenković, Krajina 14, Vuković 5, Brzoja 14, Špralja, Gray 18, Božić 8, Planinić; CIBONA: Jularić, Bilinovac 5, Uljarević , Ratkovica 5, Žorić 27, Ćorić, Gilbert, Novačić 6, Bošnjak 10, Rozić 11, Ljubičić, Tomas 32;

Sponzori