Cibona u tri utakmice bolja od Zadra 05.06.2013.

Trofej ostao u Zagrebu

Pobjedom od 3-0 u finalnoj seriji nad Zadrom, košarkaši Cibone obranili su naslov prvaka države i osvojili svoje ukupno 18. Prvenstvo Hrvatske.

Zadrani su se izgleda ipak potpuno potrošili u iscrpljujućoj polufinalnoj seriji protiv Cedevite da bi mogli u potpunosti parirati Ciboni, koja posjeduje veću individualnu kvaliteti prema procjenama zadarskog stručnog stožera.

1. Utakmica: Cibona - Zadar 84-68
2. Utakmica: Zadar - Cibona 76-92
3. Utakmica: Cibona - Zadar 101-83

Ante Nazor: "Čestitam Ciboni na zasluženo osvojenom naslovu. Bili su zaista bolji. Mi smo u dvije zadnje utakmice imali svoje šanse. U ovom susretu došli smo na tri razlike, ali nismo uspjeli izdržati i uvesti Cibonu u nervozu. Presudila je individualna kvaliteta Cibone. Tražili smo rješenja kako se suprotstaviti, ali jednostavno nismo mogli. Malo sam razočaran što nismo pružili više u finalu, ali kad pogledam cijelu sezonu možemo biti zadovoljni."

Ante Delaš: "Bili su bolji ove godine, treba im čestitati. Nama je sada teško, nema ništa gore nego kada na plaketi piše 'sudionik finala'. To svakog sportaša boli, ali što je, tu je, treba dogodine biti bolji. U polufinalu smo se 'ispraznili', ali glupo je o tome pričati, ovo je finale za prvaka Hrvatske, igra se za trofej, ne trebamo tražiti opravdanja. Dali smo sve od sebe, ali oni su bili bolji i čestitam im na zasluženom naslovu. Cijelo vrijeme smo bili nekako tu, ali nismo mogli prelomiti, nismo nikako mogli doći u vodstvo. Da smo to prelomili, možda bi bilo lakše, promašili smo dosta otvorenih šuteva. No, bili su bolji i ne znam što bih drugo rekao."

Marko Ramljak: "Imali smo veliku priliku u drugoj utakmici da opet dođemo na Višnjik. Nismo uspjeli u toj drugoj utakmici, znali smo da će biti još teže u ovoj trećoj. Opet se nismo držali određenih smjernica, što taktičkih, što drugih. Cibona je zasluženo osvojila trofej."

Sponzori