U pravom raspoloženju dočekati završnicu kupa 04.02.2018.

Cibona u ponedjeljak na Višnjiku

Košarkaši Zadra u 19. kolu ABA lige u ponedjeljak od 21 sat u Krešinom domu će ugostiti momčad Cibone.

- Želimo upisati pobjedu, bez obzira što ne možemo do kraja lige previše gore ni dolje na ljestvici. Oni su tradicionalno naši najveći rivali i to nam je dovoljan motiv da uđemo maksimalno u utakmicu. Bit ćemo malo 'skraćeni' na vanjskim pozicijama jer nam je otišao Bostic, a Gray nema pravo nastupa u ABA ligi. Bez obzira na taj hendikep, vjerujem da možemo parirati Ciboni te se nadamo da ćemo uz podršku naših navijača i treći put ove sezone biti bolji od njih - kaže igrač Zadra Domagoj Vuković.

Zadar je u ABA ligi trenutno na omjeru od osam pobjeda i deset poraza, dok Cibona ima dvije pobjede manje. Trener Zadra Aramis Naglić najavljuje da njegova momčad želi slavlje kojim bi dodatno podignuli samopouzdanje pred završnicu Kupa Kreše Ćosića. 

- Iako nam bodovi nisu ključni, to ne znači da ne želimo pobjedu. U svakoj utakmici idemo pobijediti, a pogotovo protiv Cibone koja je naš najveći rival. Bit će u nastavku sezone još naših međusobnih susreta, a ova utakmica je na neki način i uvod u završnicu kupa, te je upravo zbog toga i jedni i drugi želimo dobiti. Oni su izuzetno kvalitetna momčad. Ne može se ne respektirati momčad u kojoj igraju Tomas, Žorić, Novačić, Rozić... Očekuje nas teška utakmica kao i svaka dosad koju smo igrali međusobno. A naš cilj je nastaviti sa dobrim igrama i u pravom raspoloženju dočekati završnicu kupa - poručuje Naglić. 

 

Sponzori