Zadar još jednom bolji od Cibone 30.11.2017.

Presudila bolja završnica domaćina

Košarkaši Zadra su u derbiju 8. kola ABA lige u Krešinom domu svladali Cibonu rezultatom 76-66. 

U vrlo izjednačenom dvoboju, Zadrani su prelomili utakmicu pet minuta prije kraja kada su na krilima Knowlesa i Krajine serijom 9-1 otišli na nadostižnu prednost. 

Domaću momčad su do pobjede predvodili Kristijan Krajina koji je ubacio 21 koš i dodao osam skokova, a dvoznamenkasti su bili i Ive Ivanov s 14 te Lovre Bašić s 12 koševa. 

Trener Cibone Ante Nazor:

"Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, vidljivo je bilo da su je željeli više nego mi. Ono što je dovelo do pobjede Zadra je što smo im dopustili kontrolu reketa. Nismo bili dovoljno čvrsti, pa je protivnik dobio viziju da može s nama lako zagospodariti i to je najviše utjecalo da pobjeda ode na stranu Zadra. Imali smo svoje prilike, ali nismo uspjeli zaskočiti protivnika onda kad smo mogli."

Trener Zadra Aramis Naglić:

"Ne bih rekao da smo odigrali veliku utakmicu, ali odigrali smo jako dobro. Bilo je dijelova utakmice kad smo djelovali rastrgano, ali i to je bilo dovoljno za pobjedu. Prije svega sam zadovoljan reakcijom igrača s klupe, a prezadovoljan sam igrom Lovre Bašića koji je bio pravi playmaker. Zadovoljan sam i time što postajemo 'škvadra', stoga svi komplimenti mojim igračima."

 

 

KK Zadar – KK Cibona 76-66 (20-19, 22-21, 8-13, 26-13) KK Zadar: Knowles 5, Bašić 12, Ivanov 14, Kraljević, Jelenković, Krajina 21, Bostic 5, Vuković 2, Brzoja 8, Špralja, Erslan, Božić 9. KK Cibona: Bilinovac 5, Uljarević 9, Žorić 16, Ćorić, Melvin 8, Gilbert, Novačić 2, Bošnjak 5, Rozić 9, Gospić, Mandić, Tomas 12.

Sponzori