Na krilima pozitivne energije do pobjede u Splitu 12.02.2017.

Dalmatinski derbi na prepunim Gripama

Pred košarkašima Zadra treća je utakmica u samo pet dana. Nakon ovotjednih domaćih pobjeda protiv Zagreba (A-1 liga) i Mornara (ABA liga), igrači Aramisa Naglića u derbiju 17. kola domaćeg prvenstva u nedjelju od 17:00 sati gostuju na Gripama kod vodećeg Splita.

- Nemamo puno vremena za odmor, ali se nadam da ćemo se uspjeti fizički oporaviti do nedjelje. Split je jako dobra momčad, igraju izvrsno, pogotovo na Gripama. Sada imamo pozitivnu energiju u ekipi koja će nas, nadam se, gurati naprijed u idućim utakmicama. Svaka iduća utakmica nam je važna te se nadam da ćemo nastaviti pozitivan ritam i doći do važne pobjede, poručuje Lovro Mazalin.

Split je u prvom dijelu prvenstva slavio na Višnjiku, pa je sada prilika za uzvrat, kaže Jakov Vladović.

- Bilo bi dobro upisati pobjedu, ali bit će jako teško. Split igra odličnu košarku ove sezone, pogotovo kući gdje je dvorana odlično popunjena. Bit će sasvim sigurno dobro ozračje koje će dodatno nadahnuti obje momčadi. Nažalost, nemamo puno vremena za odmor, odradit ćemo kratku pripremu i pokušati odigrati što bolju utakmicu u Splitu, kaže Vladović.

Trener Zadra Aramis Naglić jedne od najboljih igračkih dana proživio je upravo u dresu Žutih. Poznata mu je euforija koja sada vlada Splitom, gdje su ulaznice za dalmatinski derbi planule u jedan dan...

- Split je u ovom trenutku lovina, sada su prvi na ljestvici i svakoj momčadi mora biti motiv odigrati najbolje što se može protiv njih. Očekuje nas prava sportska atmosfera, užitak je igrati na punim Gripama. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, jer vidim po reakcijama igrača da se dižu i da na ovome ne želimo stati. Nadam se da će nas ta pozitivna energija dovesti do pobjede, poručio je Naglić.

Sponzori