ZDBT: Zadar pobijedio euroligaša i osvojio treće mjesto 25.09.2016.

Matulović: Ovo nam je veliki poticaj uoči početka sezone

Košarkaši Zadra osvojili su treće mjesto na trećem izdanju Zadar Dogus Basketball Tournamenta, pobjedom nad trećeplasiranom momčadi prošlosezonske Eurolige, Lokomotivom iz Kubana 75-67.

Zadar je tijekom cijele utakmice bio bolja momčad od renomiranog protivnika. Igrači Ante Matulovića pokazali su više želje, borbenosti i koncentracije te posve zasluženo nadigrali rusku momčad.

Sjajni Lovro Mazalin postigao je 18 koševa uz 10 skokova. Ivan Marinković također je imao double-double učinak (14 koševa i 10 skokova). Boris Barać dodao je 13 koševa (3 trice), Maj Kovačević 12 koševa (4 trice), a odličan je bio i kapetan Jakov Vladović sa 9 poena, 5 skokova i 4 asista.

Zadar je tako, s dvije pobjede na ZDBT-u na najbolji način uputio pozivnicu svojim navijačima za početak nove sezone. Otvaranje ABA-ligaške sezone imat će u petak 30. rujna kada na Višnjik stiže beogradski FMP.

Nakon susreta Zadra i Lokomotiva treneri su na konferenciji za medije iznijeli svoje dojmove...

Fotios Katsikaris, Lokomotiv:
- Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Igrali su sa srcem, vidjelo se koliko žele pobjedu, ali moram priznati i da su odigrali vrlo kvalitetnu utakmicu, pogotovo u obrani. Što se nas tiče, nikako ne mogu biti zadovoljan pristupom svoje momčadi, imamo puno iskusnih igrača koji bi trebalo znatno bolje reagirati u ovakvim susretima. Očito je pred nama još puno posla. Zahvaljujem organizatorima na pozivu na ovako snažan turnir. Sve je bilo na najvišem nivou, a s posebnim guštom sam se vratio u prekrasni Zadar.

Ante Matulović, trener Zadra:
- Naravno da sam zadovoljan, smatram da smo igrama protiv Budućnosti i Lokomotiva ugodno iznenadili naše navijače koji su nas i danas sjajno bodrili. Ovo nam je veliki impuls pozitivne energije pred početak sezone i vjerujem da će moja mlada momčad ući u ogled s FMP-om s dodatnim samopouzdanjem. Zadovoljan sam igrom gotovo cijele momčadi, jer se samo kolektivnom igrom u oba smjera može pobijediti ovako kvalitetnog suparnika.

Sponzori