Imamo realne izglede za pobjedu 03.01.2018.

Zadar u četvrtak gostuje kod Partizana

Košarkaši Zadra u uvodnoj utakmici 15. kola ABA lige u četvrtak od 17 sati gostuju u Beogradu kod Partizana. Zadar je trenutno peti na ljestvici regionalnog natjecanja s omjerom 7-7, dok je Partizan na sedmom mjestu s učinkom od šest pobjeda i osam poraza.

- Iako je Partizan u nešto slabijoj formi posljednje vrijeme, to je izuzetno neugodna momčad. Imaju dva odlična Amerikanca, pa Marinkovića i Andrića koji su odlični šuteri, iskusnog Veličkovića i dobru klupu. Svoju priliku vidimo u jednoj čvrstoj utakmici, a s obzirom na našu formu možemo se nadati pobjedi. I nama i njima to je važna utakmica, no nije ključna. Do kraja je još puno bodova koji će određivati konačni plasman – kaže trener Zadra Aramis Naglić.

U prvom dijelu sezone Partizan je slavio na Višnjiku rezultatom 97-104. Ipak, od tada se puno se toga promijenilo - Zadar je nanizao seriju pobjeda, dok je Partizan u rezultatskom padu.

- Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, protiv jednog kvalitetnog protivnika. Radi se o napadački možda najboljoj momčadi ABA lige. Ipak, smatram da imamo realne izglede da se nadamo pobjedi, obzirom na dobre igre u posljednje vrijeme. Pozitivnu seriju želimo nastaviti u Beogradu – poručio je jedan od najiskusnijih igrača Zadra Ive Ivanov.

Na put u Beograd krenuo je i oporavljenik Jakov Vladović koji bi u četvrtak trebao biti u sastavu Zadra. Ipak, povratnički nastup najvjerojatnije će imati u subotu, kada Zadar u osmini finala kupa Krešimira Ćosića gostuje u Zagrebu kod Agrodalma. 

Sponzori