FOTOGALERIJA: Zadar upisao važne bodove protiv Karpoša 02.12.2016.

Plantak krenuo pobjedom

Košarkaši Zadra u 12. kolu ABA lige pred 2500 gledatelja na Višnjiku svladali su makedonsku momčad Karpoš Sokoli s uvjerljivih 93-74.

Zadar je tako upisao petu pobjedu u regionalnom natjecanju, a novi trener Neven Plantak debitirao je na Višnjiku na najbolji mogući način.

Zadar je vodio tijekom cijelog susreta, a jedino vodstvo gosti su imali u 23. minuti kada su poveli sa 45-46. No, to je samo dodatno motiviralo domaću momčad koja radi seriju 13-0 i odlazi na prednost 58-46.

U posljednoj četvrtini Zadar je podignuo razliku i do plus 27, ali nakon što je trener Plantak dao priliku cijeloj klupi gosti su uspjeli koliko-toliko ublažiti poraz.

Najefikasniji u redovima Zadra bili su Ivan Marinković i Lovro Mazalin s 19 koševa te Boris Barać sa 17 ubačenih poena. Dvoznamenkasti učinak ostvarili su i Krajina sa 13 te Ramljak s 10 koševa.

Neven Plantak, trener Zadra:
- Čestitam svojim igračima na pobjedi. Iskreno da vam kažem, dosta sam se pribojavao ove utakmice jer su gosti jako dobra momčad bez obzira na poziciju na ljestvici. Ipak, mi smo ih uspjeli limitirati dobrom i čvrstom obranom. Igrači su u samo tri dana uspjeli prihvatiti moje zamisli, što nije bilo lako i na tome im odajem priznanje. Igrali smo odličnu obranu, a iz te dobre obrane smo uspjeli kreirati dosta kontri i polukontri koje smo uspješno realizirali. Moramo nastaviti s ovakvom obranom i u idućim utakmicama, jer će to biti ključ dobrih rezultata.

Lovro Mazalin, igrač Zadra:
- Iznimno bitna pobjeda za nas u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, jer smo imali imperativ pobjede.  Novi trener je uveo novu energiju i nova pravila, koja smo po mojoj ocjeni, dosta dobro prihvatili, pogotovo što smo imali samo nekoliko dana na raspolaganju. Ključ pobjede bila je naša obrana, jer smo uspjeli zaustaviti njihove opasne šutere. Uz to, dobro smo i napadački odigrali, kad se lomila utakmica pogodili smo nekoliko važnih šuteva i smatram da smo zasluženo pobijedili.

Dragan Nikolić, trener Karpoša:
- Loše smo energetski otvorili utakmicu, jer smo odmah na početku dozvolili seriju Marinkovića koji nam je ubacio 11 poena. Kasnije su se i njihovi drugi igrači razigrali i već tada nije slutilo na dobro. Ipak, u trećoj četvrtini uspjeli smo se vratiti, čak i povesti, ali nakon toga nam je neobjašnjivo pala koncentracija i Zadar se odvojio na veliku razliku. Zadar je zasluženo pobijedio, a po meni je ključ našeg poraza što smo primili 46 poena pod košem. To je jednostavno nedopustivo, a loše smo odigrali i obrambeno, selekcija naših faulova je bila loša, jer smo Zadru poklonili čak 32 slobodna bacanja. Nije sramota izgubiti u Zadru, ali mi je iznimno žao što smo ostavili slab dojam u hramu košarke, u gradu gdje navijači odlično poznaju taj sport. Nema puno klubova koji su osvajali naslove prvaka Jugoslavije, Hrvatske i ABA lige i to sam igračima naglasio prije početka utakmice. Meni je zbog toga posebno krivo, ali imam veliki motiv da se 'iskupim' u Skopju. 

Dragan Labović, igrač Karpoša:
- Držali smo se do 25. minute i onda smo neobjašnjivo pali, što nam nažalost nije prvi put ove sezone. Utakmica se igra 40 minuta i nije prihvatljiv ovaj naš pad sredinom treće četvrtine koji je rezultirao sa 19 poena razlike. Zadar je zasluženo pobijedio, mi jednostavno nismo bili dovoljno borbeni. Ipak pred nama je još dosta utakmica i imamo vremena da to ispravimo.

KK Zadar - KK Karpoš Sokoli 93-74 (24-18, 19-19, 23-20, 27-17) KK Zadar: Vladović 5, Vraneš 2, Jelenković 1, Krajina 13, Jurica, Špaleta, Brzoja 7, Marinković 19, Barać 17, Ramljak 10, Vrkić, Mazalin 19. KK Karpoš Sokoli: Peryy 2, Vrkić 13, Sokolov 9, Paige 4, Penov, Bakoč, Vrbanc 9, Knežević 2, Labović 7, Zeković 17, Mavra 11, Jakimovski.
Galerija: Zadar - Karpoš Sokoli 93-74

Sponzori