Pobjeda Zadra u prvom pripremnom ogledu 21.08.2016.

Zapažena igra Jurice i Vraneša

Košarkaši Zadra u zatvorenoj trening utakmici, ujedno i prvoj pripremnoj za novu sezonu, u dvorani Krešimira Ćosića pobijedili su selekciju američkih sveučilištaraca rezultatom 114:89.

Momčad Ante Matulovića bila je dosta razigrana, pogotovo ako se uzme u obzir da je iza njih tek prva faza priprema. Posebno su raspoloženi bili u prvom poluvremenu, koje je završilo s visokom prednošću 70:38. Zapaženu partiju pružili su zadarski mladići Marko Jurica (bez promašaja u prvom poluvremenu) sa 19 poena i Ivan Vraneš sa 17.

Premijerni nastup u zadarskom dresu imao je Lovro Mazalin, koji se predstavio s 12 poena, dok u sastavu nisu bili Mislav Brzoja, Kristijan Krajina i kapetan Lovre Bašić.

- Zadovoljan sam reakcijom igrača nakon dva tjedna zaista teških treninga. Taktički se još nismo u potpunosti posložili, ali već se nazire dio naše vizije igre. To je brza tranzicija, brz protok lopte i što raniji ulazak u napad kako bismo što prije došli do mogućnosti realizacije. S tim dijelom sam u potpunosti zadovoljan. Obrambeno još nismo do kraja postavili sisteme pa tu ima još problema, međutim, kroz naredne tjedne ćemo se kompletirati pa će to izgledati još ozbiljnije nego sada – kazao je trener Ante Matulović.

U nastavku priprema momčad Ante Matulovića od 2. do 4. rujna sudjelovat će na turniru u Baru, a 10. rujna će u Novom Mestu odmjeriti snage Krkom. Zadar će 17. i 18. rujna igrati na turniru u Mostaru, a od 22. do 25. rujna na rasporedu je treće izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta gdje je Zadar smješten u B skupinu zajedno s Darussafakom i Budućnosti. U pripremi je i revijalni ogled s Cibonom kojim bi se trebala obilježiti 30. godišnjica naslova prvaka iz 1986. godine. Termin se još usklađuje između klubova, a prema planu utakmica bi se igrala u legendarnim Jazinama.

Prva službena utakmica zakazana je za 01. listopada kada u 1. kolu ABA lige na Višnjiku gostuje beogradski FMP.

 

ZADAR - SELEKCIJA SVEUČILIŠTARACA NCCA 114 - 89 (37:13, 33:25, 25:24, 19:27) ZADAR: Lisica 5, Jelenković 8, Vraneš 17, Jurica 19, Vrkić 5, Šango 9, Marinković 15, Mazalin 12, Vladović 6, Barać 7, Špaleta 11. Trener: Ante Matulović.

Sponzori