Maksimalno ozbiljno pristupiti svakom protivniku 06.12.2016.

Gorica u srijedu na Višnjiku

Košarkaši Zadra u 10. kolu A-1 lige hrvatskog prvenstva u srijedu od 19 sati u Krešinom domu dočekuju momčad Gorice.

Trener Neven Plantak zadovoljan je reakcijom igrača u utakmici protiv Karpoša, no svejedno poziva na oprez pred ogled s idućim protivnikom...

- Protiv svake momčadi moramo ući u utakmicu maksimalno koncentrirano. Uz takav pristup igrača i nas na klupi vjerujem da ćemo doći do željenog rezultata. Nadam se da ćemo, uz potpun angažman, ostvariti još jednu pobjedu. Igrači su protiv Karpoša dali sve od sebe, bili smo dobri u oba smjera, a iz trening u trening nastojat ćemo to podići na još veću razinu. Zasad idemo naprijed laganim korakom, ali ipak - idemo naprijed.

Momčad Gorice je prošle godine slavila na Višnjiku, što je dodatan motiv Zadranima za maksimalno ozbiljan pristup...

- Od početka moramo zaigrati agresivno. Dobra su šuterska ekipa s nekoliko iskusnih pojedinaca poput Mašića, ali i talentiranih mladih igrača poput Cvjetičanina. Možemo imati problema s bilo kojom ekipom koju ne shvatimo ozbiljno, pa tako i s Goricom. Optimizam je tu, ali daleko smo mi još od kraja ABA lige i A1 lige. Stoga, maksimalan oprez - zaključuje Plantak.

Susret s Goricom najavio je i mladi šuter Zadra, Marko Jurica...

- U utakmicu moramo ući maksimalno agresivno jer se već pokazalo da za nas nema laganih protivnika. Imali smo već ove sezone utakmica u kojima smo bili favoriti pa smo bili poraženi ili smo jedva izvlačili 'živu glavu'. Novi trener Plantak je donio jednu novu energiju među nas igrače, uvjerava nas da možemo igrati kvalitetnu obranu, da se moramo boriti i da nema izgubljene lopte. Rezultati se već vide, ali trebamo na tome dodatno ustrajati.

Sponzori