Uvjerljiva pobjeda protiv Gorice 07.12.2016.

Zadar na plus 44

Košarkaši Zadra u 10. kolu A-1 lige hrvatskog prvenstva na Višnjiku su upisali uvjerljivu pobjedu protiv momčadi Gorice rezultatom 97-53.

Utakmica je praktički riješena u prvih šest minuta igre kada su Zadrani sjajnom obranom i dobrim reakcijama u napadu poveli 18-0. U nastavku dvoboja raspoloženi Zadar povećavao je prednost, a gosti su se trudili izbjeći još uvjerljiviji poraz.

Trener Zadra Neven Plantak dao je priliku svim igračima s klupe koji su mu uzvratili vrlo dobrom reakcijom, tako da su se svi igrači u zapisniku upisali među strijelce. Na kraju je prednost Zadra iznosila visokih plus 44 (97-53).

Zadrane je predvodio sjajni Marko Jurica s 22 koša. Marinković je postigao 14, a Jelenković i Krajina po 11. Kod gostiju su najefikasniji bili Petrović i Mašić s po 14 koševa.

Na početku utakmice Zadar - Gorica minutom šutnje odana je počast utemeljitelju moderne zadarske košarke Izidoru Ižiju Maršanu, koji je dan ranije sahranjen na Gradskom groblju u Zadru.

Trener Zadra Neven Plantak bio je zadovoljan igrom svoje momčadi.

- Uoči utakmice sam rekao igračima da ne smije biti opuštanja. Što sam želio to sam i dobio, a to je da ni jedan igrač, osim mladog Jurice, ne igra više od 20 minuta. Brine me ozljeda Vraneša, koji je kod mene važan igrač u rotaciji, posebice u obrambenom segmentu. Ako se ne opravi do Olimpije jako će nam nedostajati. Mlađi igrači su dosta dobro reagirali, ali zadnjih pet minuta su pali u obrani, a to se ne smije događati.

Pomoćni trener Gorice Silvije Jenkač priznao je apsolutnu premoć Zadra...

- Što reći nakon utakmice koja je završila u petoj minuti nakon serije Zadra 18-0? Čestitke treneru Nevenu Plantaku koji je unio energiju u ovu momčad. Zadar je pokazao kako treba ući u utakmicu protiv ekipa objektivno nisu njegov rang. Na otvaranju su pritisnuli ekipu koja je doslovno iz autobusa došla na utakmicu i riješili pitanje pobjednika. Mi svoju priliku trebamo tražiti drugdje, prvenstveno u nadolazećim utakmicama protiv Škrljeva i Kvarnera.

Izjave pomoćnog trenera Gorice Silvija Jenkača i trenera Zadra Nevena Plantaka poslušajte OVDJE.

KK Zadar - KK Gorica 97-53 (30-8, 21-10, 25-18, 21-17) KK Zadar: Vladović 3, Vraneš 4, Jelenković 11, Krajina 11, Jurica 22, Špaleta 6, Brzoja 3, Marinković 14, Tomas 5, Barać 6, Vrkić 3, Mazalin 9. KK Gorica: Hrkač, Tomić 2, Petrović 14, Jelenek 2, Mašić 14, Vrbica 8, Gudić 2, Cvjetičanin, Ušić 6, Osolnik 2, Prgomet 3, Turić.
Galerija: Zadar - Gorica 97-53

Sponzori