Mornar je kvalitetna momčad s dobrim šuterima 12.11.2016.

U Baru pokušati iznenaditi

Pred košarkašima Zadra ogled je 9. kola ABA lige. Igrači Ante Matulovića u nedjelju od 21 sat gostuju u Baru kod Mornara.

Iako je crnogorska momčad novak u ABA ligi, sastavili su iznimno kvalitetnu momčad koju predvode čak četvorica Amerikanaca - Jones, Waller, Dickerson i Ellis, upozorava trener Zadra Ante Matulović.

- Riječ je o dobro posloženoj i čvrstoj ekipi. Igraju paralelno dva natjecanja, ABA ligi i FIBA-inu Ligu prvaka pa vjerujem da i njima nije lako. Izrazito su domaćinska momčad, tvrda u obrani, a napadački su opasna šuterska ekipa, jer dosta igrača ima dobar šut za tri poena. Nemaju neke slabe točke, što znači da je pred nama zahtjevna utakmica, ali uz pravi pristup možda nam se ukaže prilika da iznenadimo, što bi nam iznimno puno značilo za samopouzdanje.

Mornar u ABA ligi trenutno ima omjer 2-6, a u Ligi prvaka, gdje su ovog tjedna upisali gostujući poraz od Cibone, imaju omjer 2-2...

- Dobro su otvorili utakmicu kod Cibone, ali su potom napravili par grešaka i 'skliznuli u ponor' iz kojeg se nisu uspjeli vratiti. U ABA ligi su, istina, upisali 6 poraza, ali riječ je mahom o ogledima s najboljim momčadima lige, tako da u nastavku lige imaju povoljan raspored i sigurno će se dizati. Ne vjerujem da će ta momčad imati problema oko borbe za ostanak. Igrali smo s njima ljetos na turniru u Baru, ali su se oni od tada dosta pojačali i teško je usporediti taj ogled sa sadašnjom situacijom. Mene zanima da moja momčad popravi igru i ako budem zadovoljan reakcijom igrača i našom igrom, bez obzira na ishod, bit ćemo zadovoljni - dodaje Matulović.

Sve više minuta u dresu Zadra dobiva i mladi Ivan Vraneš, koji se nameće kako kvalitetno rješenje pod košem...

- Siguran sam da mogu pružati još bolje igre, ali s obzirom da se vraćam nakon jednog duljeg razdoblja neigranja, nakon čega je uslijedila i ozljeda zgloba zasigurno je sve to djelomični šok za moj organizam. Sad smo u ritmu snažnih treninga i utakmica i moje se tijelo još privikava na sve te napore. Nadam se da ću kroz neko vrijeme doći u pravu igračku formu. Što se tiče ogleda s Mornarom, pokušat ćemo iznenaditi i uzeti pobjedu, kako bi ušli u pozitivan ritam pred domaći ogled s Partizanom. Momčad Mornara igra dobru, brzu i atraktivnu košarku, a igru im predvode četvorica Amerikanaca. Pred nama je vruće gostovanje, jer je Bar poznat kao težak gostujući parket, ali mi idemo po pobjedu. Pokušavamo se izvući iz ove krize, a najbolji način da izađemo iz krize je - pobjeđivati - poručuje Vraneš.

Sponzori