Nema kalkuliranja, želimo pobjedu 16.04.2016.

Četvrti ovosezonski ogled s Cedevitom

Košarkaši Zadra večeras će (17:10 h) u 5. kolu A-1 lige Lige za prvaka ugostiti zagrebačku Cedevitu. Četvrti je to ovosezonski ogled istih protivnika, Zadrani su upisali dvije pobjede, obje u ABA ligi, dok je Cedevita slavila jednom i to u finalu Kupa Krešimira Ćosića.

- Nismo ušli u Ligu prvaka onako kako zbog željeli zbog poraza u Rijeci. Dolazi nam najbolja momčad lige, nema tu nepoznanica ni s naše ni njihove strane. U takvoj smo situaciju da moramo ići na pobjedu. Nema kalkuliranja, nema nikakvih alibija, nama jedino pobjeda igra ulogu. Napravit ćemo sve da bude tako i uvjeren sam da možemo slaviti, rekao je centar Zadra Filip Kraljević.

Zadar će i u večerašnjem ogledu igrati bez važne karike Marka Ramljaka..

- Sport je takav da nema mjesta alibija i nećemo u nedostatku igrača tražiti alibi već ćemo, ponavljam, napraviti sve da pobijedimo. Pobjeda u Splitu dala nam je mali uzlet, bilo je dosta naših navijača i očekujem da će biti velik odaziv i na utakmici u subotu, poručio je Kraljević.

Trener Ante Nazor svjestan je zahtjevnog posla koji je pred njegovom momčadi...

- Ove sezone smo pokazali način na koji možemo iznenaditi ovog vrlo kvalitetnog protivnika, koji po kvaliteti rostera i rangu natjecanja u kojem je igrao tijekom cijele sezone odskače od svih momčadi u Ligi za prvaka. Jako je bitno da shvatimo taj način na koji smo ih pobijedili u ABA ligi, a posebno bih istaknuo drugo poluvrijeme utakmice na Višnjiku kao model kako im se treba suprotstaviti.  To je nadasve velika žrtva, prvenstveno u obrani i veliko zajedništvo. Sigurno da utakmica koju smo izgubili, finale Kupa Krešimira Ćosića, govori nam da bez dodatnog napora ne možemo igrati protiv Cedevite, iskontrolirati skok, ne smijemo ući bez dodatnog naboja, jer je protivnik previše kvalitetan da bi išli nešto iskušavati sreću ili se nadati da bi pobjeda mogla doći sama od sebe.

Odlaskom Coseyja te ozljedom Marka Ramljaka, Zadranima je posao protiv Cedevite dodatno otežan, no sigurno je kako će trener Ante Nazor znati motivirati svoje igrače...

- Mislim da djelujemo mnogo kompaktnije i u obrani i u napadu. Istaknuo sam da nam izuzetno nedostaje prevaga u kontroli skoka, kako u obrani, tako i u napadu. To je nešto što definitivno moramo ispraviti, kako se sezona primiče kraju Bez dodatne kontrole skoka ne možemo razvijati ovaj način igranja koji nam najviše odgovara.  Nadamo se da će se što prije oporaviti Marko Ramljak pa da i ovako nekompletni budemo kompletni. Protiv Cedevite sigurno neće igrati. Zagreb? O tom potom.

U dosadašnja 4 kola Lige za prvaka zabilježeno je nekoliko rezultatskih iznenađenja, no prema Nazoru to nije neočekivano...

- Možemo pričati o iznenađenjima koja se neprestano događaju na sportskim natjecanjima. Ljudi koji se bave sportom to uzimaju za normalno, a mi emotivci posebno ovdje u Dalmaciji, to doživaljvamo kao tragedije. To je nešto sasvim normalno. Smatram da je svaka utakmica priča za sebe i ima svoje zamke, za svaku se treba posebno pripremiti i to je najviše pitanje motiva. Sigurno da će Cedevita u Zadru biti itekako motivirana.

 

Utakmica se igra u Dvorani Krešimira Ćosića početkom u 17:10 sati uz izravan prijenos na HRT 4.

Sponzori