Nazor uoči Budućnosti: Moramo biti pravi i izvan svoje dvorane 08.10.2015.

Pred Zadrom je jedno od najtežih gostovanja

Košarkaši Zadra će u 4. kolu ABA lige gostovati u Podgorici kod Budućnosti. Utakmica je na rasporedu u petak u 17 sati.

Uoči puta trener Ante Nazor izjavio je:

- Budućnost je iznimno jak tim, vrlo zahtjevno gostovanje. Igrati protiv njih je jako teško. Tradicionalno imaju jak ritam što se tiče duela i s loptom i bez lopte, a mi moramo biti maksimalno unutra da odgovorimo na tu agresivnost, da sačuvamo loptu i naše kretnje te da odgovorimo na pragu zadnje utakmice protiv Zvezde. Smatram da imamo veliki prostor za napredak, ali mislim da smo u prve tri utakmice dokazali da možemo igrati s favoriziranim ekipama Jadranske lige. Jednostavno trebamo nastaviti u takvom tonusu, smatram da smo spremni i da nam ovaj ritam odgovara, jednostavno moramo biti pravi u petak.


Nazor je posebno istaknuo važnost borbenog ulaska u utakmicu:

- Moramo biti pravi i izvan svoje dvorane, ne možemo potonuti čim pređemo Maslenicu te olako bez borbe pokloniti svoje bodove. Na tragu utakmica sa Cibonom i Zvezdom moramo čvrsto i borbeno ući u dvoboj protiv Budućnosti ako želimo zadržati izglede za pobjedu.

Centar Zadra Filip Kraljević svjestan je da njegovu momčad očekuje zahtjevan protivnik:

- U pitanju je jedno od najtežih gostovanja u ligi i jedna od najkvalitetnijih momčadi. Moramo od prve minute igrati borbeno i čvrsto i samo tako se možemo ravnopravno nositi s Budućnosti.

 

Sponzori