Izjave nakon utakmice Zadar - Crvena zvezda 06.10.2015.

Treneri i igrači komentirali su utakmicu

- Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobjedi. Bili smo blizu i to je velika stvar. Kada se sjetimo naše prošle utakmice u ABA ligi, te one protiv Zvezde na Dogusovom turniru prije početka lige, odigrali smo mnogo drugačije. Od početka smo pokazali ratnički mentalitet i to je jedini način kako ova momčad mora igrati. Ne samo kod kuće, nego i u gostima. To smo najavljivali i s tim dijelom sam zadovoljan - rekao je trener Zadra Ante Nazor.

- Žao mi je što nismo došli u priliku da dobijemo utakmicu. Presudila je nekomunikacija u obrani, koja, uz sve ostale stvari, mora biti na adekvatnoj razini. A ona je izostala u trenucima kada nam je Simonović zabio dvije trice. Oba puta je ostao sam na čistom šutu kao na treningu, a to je posljedica naše neuigranosti. Skupo smo platili te greške. Osim toga, Bašić i Cosey su kombinirano izgubili osam lopti, čime smo protivniku omogućili čiste situacije u pretrčavanju. U ovakvoj egal utakmici na mali broj poena to je presudno. No, obojica su mladi igrači i nadam se da će iz ovoga puno naučiti. Ovakav pristup je jedini način kako možemo parirati ovom i svim drugim protivnicima i samo ako ga budemo imali u svakoj utakmici možemo ostvariti ono čemu se nadamo, a to je da rastemo iz kola u kolo.

S tricom 2-19 teško je očekivati pobjedu protiv euroligaša.

- Nisu problem promašeni šutevi, koji su bili otvoreni, izrađeni, a bilo je takvih. Problem je što smo ušli u neozbiljan ritam pa smo bez potrebe uzimali i neke jako teške šuteve. I na tome moramo raditi - zaključio je Nazor.

Dejan Radonić, trener Beograđana, bio je zadovoljan nakon treće uzastopne
pobjede na otvaranju sezone.

- Nakon utakmice, koju smo odigrali na turniru u Zadru, rekao sam da očekujem tešku utakmicu ovdje u ABA ligi. Time sam rekao i svoje mišljenje o momčadi Zadra. To se pokazalo točnim, jer nikada nije lako doći u Zadar, koji pred domaćim navijačima igra iznad svojih mogućnosti. Bili smo apsolutno svjesni toga, s tim da je Zadar ove godine napravio i iskorak, koji je bio evidentan već na prvoj utakmici protiv Cibone i želim mu sreću u nastavku natjecanja - rekao je Radonjić.

- U okolnostima gdje smo već imali problema s ozljedama, a dan prije puta ostali smo i bez Dangubića, ideja je bila da, unatoč svemu, odigramo dovoljno dobru utakmicu za pobjedu. To smo i napravili, a bilo kakva druga analiza u ovom trenutku nije bitna. Jedino je bitno da izlazimo iz jednog od najtežih gostovanja s bodovima i dobrim raspoloženjem - zaključio je trener Crvene zvezde.

FILIP KRALJEVIĆ, ZADAR: Presudile dvije-tri lopte

- Ušli smo u utakmicu s velikom željom i agresivnošću, jer smo znali da samo na takav način možemo parirati tako kvalitetnom protivniku. No, da bi ga se pobijedilo potrebno je igrati na vrlo visokoj razini svih 40 minuta, a mi smo u određenim radobljima popustili. Dvije-tri lopte su otišle na stranu Zvezde, koja je zasluženo došla do pobjede. Moja igra? Ne bih to isticao u prvi plan, dobio sam sam slobodu u napadu, otvorilo mi se na početku i onda je bilo mnogo lakše. Šteta zbog poraza, ali nemamo vremena za plakanje, jer nas već u petak očekuje nova teška utakmica na gostovanju kod Budućnosti.

LUKA MITROVIĆ, C. ZVEZDA: Najvažniji su bodovi

- Nije to bila najljepša utakmica ni za gledanje ni za igranje. Nakon četrdeset minuta najvažnije je da smo osvojili dva boda, a na kakav način smo do toga došli manje je bitno. Obrana je bila na nivou, a 49 primljenih poena to najbolje pokazuje. U ovakvom stanju u kakvom smo trenutačno, s obzirom na zdravstvene probleme koje imamo, ovo nam je izuzetno bitna pobjeda na jednom od najtežih gostovanja u ligi, ne računajući Cedevitu i Budućnost. Napravili smo što smo htjeli i sretni odlazimo iz Zadra. Već sutra nas očekuje sljedeća utakmica, ritam je nemilosrdan, moramo se odmoriti i što bolje
pripremiti za Tajfun.

Sponzori