Odigrati hrabro i maksimalno motivirano 11.02.2018.

Zadar u ponedjeljak gostuje kod Crvene Zvezde

Košarkaši Zadra u 20. kolu ABA lige u ponedjeljak (18 sati) u Beogradu gostuju kod Crvene Zvezde. Bit će to uvertira Zadranima za nadolazeću završnicu Kupa Krešimir Ćosić koja se od srijede do subote igra na Višnjiku. 

- Nije da nam ova utakmica sa Zvezdom dolazi u najbolje vrijeme, baš prije Kupa „Krešimir Ćosić“. Znamo da igramo protiv najbolje momčadi u ABA ligi i koja odlično igra i u Euroligi. Imaju vrhunsku momčad koja je pokrivena izuzetno kvalitetno na svim pozicijama i moraju ici na pobjedu protiv nas ako misle doći do broja jedan prije doigravanja. Svjesni smo naše uloge autsajdera i da nemamo prevelike šanse u njihovoj dvorani. No, trebamo otići odigrati hrabro i maksimalno motivirano kako bi u dobrom raspoloženju dočekali kup.
Ivanov 
- Znamo da nismo u poziciji tražiti nešto previše iz ove utakmice gdje nam je preko puta protivnik koji je opasan protivnik i euroligaškim momčadima. Naš zadatak je odigrati najbolje što možemo i otežati domaćinu put do pobjede. Potrebna im je ova pobjeda tako da očekujemo da će odigrati na maksimalnoj razini protiv nas. Ovo nam je pravi test mogućnosti i moramo pokušati sto dulje ostati u utakmici

- Nije da nam ova utakmica sa Zvezdom dolazi u najbolje vrijeme, baš prije Kupa Krešimir Ćosić. Znamo da igramo protiv najbolje momčadi u ABA ligi i koja odlično igra i u Euroligi. Imaju vrhunsku momčad koja je pokrivena izuzetno kvalitetno na svim pozicijama i moraju ići na pobjedu protiv nas ako misle doći do broja jedan prije doigravanja. Svjesni smo svoje uloge autsajdera i da nemamo prevelike šanse u njihovoj dvorani. No, trebamo otići odigrati hrabro i maksimalno motivirano kako bi u dobrom raspoloženju dočekali kup - kaže trener Aramis Naglić.

U zadarskoj svlačionici mislima su već uvelike u završnici kupa, ali je Zvezda dovoljno veliki izazov da igrači uđu maksimalno motivirano u ABA ligaški ogled. 

- Znamo da nismo u poziciji tražiti nešto previše iz ove utakmice gdje nam je preko puta protivnik koji je opasan i euroligaškim momčadima. Naš zadatak je odigrati najbolje što možemo i otežati domaćinu put do pobjede. Potrebna im je ova pobjeda tako da očekujemo da će odigrati na maksimalnoj razini protiv nas. Ovo nam je pravi test mogućnosti i moramo pokušati što dulje ostati u utakmici - kaže Ive Ivanov. 

Zadar je na put krenuo bez Kraljevića koji se oporavlja od ozljede zgloba i viroznog Špralje, a obzirom da u ABA ligi ne može nastupati novopridošli Amerikanac Gray, trener Naglić imat će dosta skraćenu rotaciju. 

- Zvezda je euroligaška ekipa i najbolja momčad u ABA ligi. Jedino s pravim pristupom možemo im parirati. Znamo da smo u stigli iu skraćenoj rotaciji, ali nismo stigli s bijelom zastavom. Pokušat ćemo pružiti što bolji otpor, pa ćemo vidjeti koliko ćemo uspjeti - poručuje Mislav Brzoja. 

Sponzori