Crvena Zvezda mora nam biti velika motivacija i izazov 22.12.2015.

Zadar u četvrtak gostuje u Beogradu

Pred košarkašima Zadra jedno je od najzahtjevnijih gostovanja u ABA ligi. U četvrtak u 15 sati u Beogradu (16. kolo ABA lige) igraju kod aktualnog prvaka Crvene Zvezde.

- Očekuje nas teško gostovanje, koje moji igrači moraju shvatiti kao veliku motivaciju i izazov. Prvenstveno moramo odgovoriti na njihovu agresivnu igru i tu biti konkurentni i pokazati napredak i ozbiljnost. Ono što nije bilo dobro u posljednje tri utakmice i što je glavni uzrok naših poraza, zatvaranje i kontrola obrambenog skoka, da bismo mogli ići u prvu fazu napada,  na tako zahtjevnom gostovanju pred mobiliziranog protivnika nakon osjetnog poraza u Podgorici, moramo pokazati određenu disciplinu, jače razvijati timsku igru, bolje graditi situacije za realizaciju i samim time držati u ravnoteži skok u napadu i defanzivno mečiranje da nastojimo biti konkurentni protivniku, što će biti vrlo težak zadatak. Općenito u vrhunskoj košarci je teško reći da treba na nekoga pripaziti više, a nekoga pustiti, jer svi su opasni tko je ušao u top 16 eurolige igra košarku na toj razini, treba tražiti situacije da budemo konkurentni - kaže trener Zadra Ante Nazor koji je dobro proučio sinoćnji poraz Crvene Zvezde kod Budućnosti u Podgorici (68-54)...

- Igra Budućnosti pravi je model za napraviti dobar posao poput pobjede nad Zvezdom. Temelj je jaka obrana, toga smo svjesni jer smo sve pobjede ostvarili temeljem takvog pristupa. Mi smo trenutno u jednom prije svega psihološkom padu, ali vjerujem da se možemo vratiti. Najlakše bi bilo leći na krevet, plakati i ne trenirati i tražiti sebi alibi, ali to nije pravi put. Treba tražiti uzroke poraza u sebi i u onome što nismo dobro napravili, a toga ima dosta. Trebamo raditi još jače, pripremiti se za ove utakmice i to poboljšati i krenuti naprijed. Sezona je duga, bit će još dosta izazova i zamki, na to trebamo biti spremni.

Jedan od najborbenijih igrača Zadra Ivan Marinković iznmno dobro poznaje Crvenu Zvezdu.
- Znamo kakva je Zvezda i svjesni smo njezine snage, ali sportaši smo i u svaku utakmicu ulazimo sa maksimalnom željom da pobijedimo, bez obzira tko bio na drugoj strani. Sigurno se nećemo predati unaprijed.

Marinković je svjestan da će njegova momčad za iznenađenje u Pioniru morati odigrati najbolju utakmicu sezone.

- Naravno. To je najteže gostovanje u ligi, ali Zvezda je prošli tjedan igrala odlučujuću utakmicu za prolaz u drugi krug Eurolige protiv Bayerna, a sinoć je gostovala kod Budućnosti u derbiju za prvom mjesto ABA lige. Za očekivati je će biti energetski iscrpljeni, a na nama je da to pokušamo iskoristiti. Osim toga, igra se u vrlo neobičnom terminu u 15 sati i nadam se da će nam se pružiti prilika za iznenađenje. Pred nama je jako težak raspored, jer su sve te momčadi na pozicijama koje vode u doigravanje, ali ne razmišljamo previše unaprijed. Sada smo fokusirani samo na dvoboj sa Zvezdom i dat ćemo sve od sebe da odigramo što bolje i pokušamo napraviti prijeko potreban "brejk". Kao što jedan neočekivani poraz može pogoršati situaciju, tako je i jedna pobjeda, koju nitko ne očekuje, može poboljšati. Neće biti lako, ali nadamo se najboljem - za kraj će krilni centar Zadra.

Sponzori