Zadar bolji od Cibone 13.05.2015.

Ovacije za Nazora i igrače

Košarkaši Zadra upisali su petu pobjedu u nizu. U 'vječnom derbiju' hrvatske košarke, u sklopu 12. kola Lige za prvaka, igrači Ante Nazora svladali su Cibonu rezultatom 70-60.

Zadrani su vodili većim dijelom susreta, uglavnom s nekoliko poena prednosti, da bi ključno razdoblje bilo početak zadnje četvrtine kada Zadar radi seriju 12-0, te odlazi za 17 poena prednosti. Do kraja utakmice domaćini su rutinirano čuvali prednost, da bi gosti s dvije uzastopne trice Ilievskog poraz sveli na podnošljivih 10 razlike, čime su bolji od Zadra u međusobnom omjeru (u Zagrebu je bili 78-67 za Vukove).

Zadrani su do pobjede stigli na krilima maestralnog Lovre Bašića koji je uz 12 poena ubilježio 10 asistencija, Josip Sobin bio je standardno dobar sa 15 poena i 11 skokova, a dvocifreni su bili Ive Ivanov (11 poena) i Marko Ramljak (10 poena).

Najbolji kod Cibone bio je Siriščević sa 21 poenom. 

U 13. kolu Lige za prvaka Zadar u subotu (19:30) gostuje u Zaboku. 

ZADAR - CIBONA 70-60 (19-15, 12-14, 14-11, 25-20)

ZADAR: Bašić 12, Ivanov 11, Kraljević 6, Vraneš, Šango 2, Sobin 15, Širko 5, Špaleta, Ramljak 10, Barač 9, Jurica

CIBONA: Kus, Krušlin 11, Skokna, Rozić 6, Jagodić-Kuridža 1, Slavica, Mavra, Sirišćević 21, Zubac, Žižić 10, Gabrić 3, Ilievski 8.

Ljestvica: Cibona 9-3, Zadar 8-4, Cedevita 8-2, Zagreb 7-5, Kvarner 5-7, Šibenik 5-7, Alkar 2-10, Zabok 2-9.

Čestitam svojim momcima na zasluženoj pobjedi jer kontrolirali smo veći dio utakmice. Mala zamjerka što smo u susret ušli jako opušteno te smo protivniku dopustili i napadački i obrambeni skok. Imali smo dosta grešaka po pitanju postavku igre, ali i promašenih zicera i slobodnih bacanja.
- U drugi dio smo ušli agresivnije, to nam je dalo veću razliku i sigurnost u igri. Pohvalio bih ne samo svoje igrače nego i publiku jer mislim da smo zasluženo pobijedili i pokazali jednu određenu kvalitetu.
Ipak, ostaje pomalo gorak okus u ustima jer nije dostignuta prednost Cibone iz prvog susreta od 11 koševa...
- Da, tražili smo tih +12 ali, što reći? Ilievski je pogodio dvije trice, a cijelu utakmicu niti šuta. To je sport! Međutim, trebalo je pobijediti utakmicu i mislim da je to na kraju najvažnije.

 

 

''Nismo bili pravi. Zadar je djelovao bolje, svježije, pogotovo u drugom poluvremenu. Momčad je već poprilično iscrpljena, ali idemo završiti sezonu bez većih potresa. Ciljeve smo ispunili, ne trebamo previše dizati ambicije'', rekao je trener Slaven Rimac. S druge strane trener Zadra Ante Nazor zahvalio je navijačima na podršci, poglavito ekipi iz 'svog' Tribunja koja je vatreno navijala u Krešinom domu. ''Čestitam svojim momcima na zasluženoj pobjedi, jer smo kontrolirali veći dio utakmice. Mala zamjerka što smo u susret ušli jako opušteno te smo protivniku dopustili i napadački i obrambeni skok. U drugi dio smo ušli agresivnije, to nam je dalo veću razliku i sigurnost u igri. Pohvalio bih ne samo svoje igrače nego i publiku jer mislim da smo zasluženo pobijedili. Da, tražili smo tih +12 ali, što reći? Ilievski je pogodio dvije trice, a cijelu utakmicu ništa. Eto, to je sport! Međutim, trebalo je pobijediti utakmicu i mislim da je to na kraju najvažnije''.

Sponzori