Partizan pao na Višnjiku u napetoj završnici 14.12.2014.

12. kolo ABA lige

U susretu 12. kola ABA lige košarkaši Zadra stigli su do svoje treće uzastopne pobjede, i to nad beogradskim Partizanom. Rezultat 69-68 zorno prikazuje koliko je utakmica bila izjednačena, no Zadrani su je ipak iskontrolirali od samog početka, te od početnih 2-0 više nisu ispuštali vodstvo.

Partizan je imao priliku odvedsti utakmicu u produžetak, ali je Mihajlo Andrić promašio drugo slobodno bacanje tri sekunde prije kraja susreta, a lopta je završila u rukama Franka Šanga gdje je i dočekala kraj susreta.

Zadrane je u pobjedi predvodio James Florence s 25 koševa, dok je Josip Sobin unatoč pet prekršaja upisao 14 koševa i 8 skokova.

 

Ante Nazor, trener Zadra:

Utakmica baš kakvu smo i očekivali, tvrda i čvrsta, obrambenog karaktera. Nisam potpuno zadovoljan i nismo dobro igrali niti kad smo kontrolirali rezultat jer smo skoro prokockali preko deset koševa razlike i imali smo par "nepametno" izgubljenih posjeda lopte. Dopustili smo previše ofenzivnih skokova preko kojih se Partizan razvio pa je utakmica pretvorena u "slučaj". Ipak, bitno je da smo znali pobijediti što je velika stvar, a velika stvar je i da ova ekipa raste. Pobjedu posvećujem zadarskoj publici jer su oni ovo izvukli. Posvetio bih je i mom pomoćnom treneru Anti Matuloviću koji je trenutno u bolnici nakon dvije teške operacije i koji nam strašno nedostaje. Želimo mu brzi oporavak.

Ive Ivanov, kapetan Zadra:

Pobijedili smo jednu stvarno tešku utakmicu. Ušli smo dobro, kontrolirali cijeli susret do samog kraja kada su oni ipak pogodili dvije trice i zadali nam veliki problem. Mogli smo puno jednostavnije završiti utakmicu. Čestitam suigračima, trenerima, upravi i navijačima. Nećemo na ovome stati, sljedeći tjedan idemo na pobjedu u Valjevo.

KK Zadar – KK Partizan NiS 69-68 (15-12, 19-15, 16-15, 19-26)

KK Zadar: Segarić, Ivanov 7, Kraljević 8, Šango 6, Sobin 14, Širko, Špaleta, Ramljak 6, Bošnjak 3, Florence 25, Jurica. 

KK Partizan: Pavlović 11, Tepić 4, Marinković, Dallo 8, Milutinov 7, Milosavljević 11, Mačvan 14, Gagić 3, Andrić 9, Milutinović, Bezbradica, Bogdanović

Galerija: Zadar - Partizan

Sponzori