Zadar u neizvjesnoj završnici bolji od Zaboka 08.02.2018.

Gray se predstavio zadarskoj publici

Košarkaši Zadra, teže od očekivanog, došli su do pobjede protiv Zaboka u 16. kolu HT Premijer lige.

U napetoj završnici više sreće u ključnim trenucima imali su domaćini koji su stigli do slavlja 83:81.

Kod Zadra prvo ime s 22 koša bio je Kristijan Krajina, debitirao je u Krešinom domu i Steve Gray s 21 košem. Zadranin Petar Marić bio je izvrstan u redovima Zaboka s 24 koša.

„Ovo večeras je bilo ispod svake kritike. Znam da smo se mi malo ispraznili i da su glave već u Kupu. Stalno govorim kako moramo ići utakmicu po utakmicu jer znam da mi nismo momčad koja može komotno ući u utakmicu protiv bilo koga. Zabok je u ovom susretu zaslužio pobijediti zbog načina na koji je odigrao. Hrabro i bez respekta. S druge strane, mi smo stalno čekali da nam utakmica dođe u ruke. Ja stvarno ovim putem želim čestitati Zaboku na jednoj odličnoj utakmici, a nama je ovo jedno veliko upozorenje i vraćanja na naš početak otprije četiri mjeseca gdje sami sebi moramo vratiti način i filozofiju koju smo imali kroz svo ovo vrijeme kada smo igrali dobro. Dobro da se ovo dogodilo sada i da je završilo pobjedom. O tome kako smo mi na ovoj utakmici izgledali na terenu dovoljno govori podatak da nas je Zabok nadskakao i to sa čak 12 skokova više“, rekao je trener Zadra Aramis Naglić. 

KK Zadar – KK Zabok 83-81 (23-20, 17-19, 22-14, 21-28) KK Zadar: Knowles, Bašić, Vladović 2, Ivanov 13, Jelenković, Krajina 22, Vuković 6, Brzoja 6, Špralja 5, Gray 21, Božić 8. KK Zabok: Marić 24, Kapusta 5, Kalpić, Jordano 17, Vlaić 14, Črnjević 7, Ćutuk, Vučić 11, Tuđen, Buljević 3, Jambrović, Šakotić.
Galerija: Zadar - Zabok 83-81

Sponzori