Partizan pao na Višnjiku! 01.11.2009.

U derbiju petog kola NLB lige u kojem su se sastali Zadar i Partizan, u pravoj muškoj utakmici slavili su Zadrani rezultatom 77:66.

Utakmica je ponudila rezultatsku neizvjesnost i na kraju dosta zadovoljstva domaćim navijačima. Zadar je bio raspoloženiji šuterski te je samim time imao više mogućnosti u napadu. S vanjskih pozicija gosti nisu mogli pogoditi ništa, postotak šuta bio im je vrlo nizak (npr. za tricu 1/11) i to im je stvaralo najveće probleme. Zadrani su se počeli odvajati sredinom druge četvrtine. Dok je prva dionica protekla u izjednačenoj igri, sredinom druge četvrtine domaćin je nakon trica Rančića i Perića otišao deset poena prednosti. Do kraja prvog poluvremena nisu imali problema s čuvanjem rezultata te se na odmor otišlo s vodstvom 39:27.

Treća četvrtina nije donijela nikakve promjene. Zadar je uspješno balansirao između deset i 15 poena prednosti, sve do same završnice kada Partizan preko Miloševića i Robertsa spušta zaostatak na 56:47.

Tim smanjenjem rezultata Partizan je zaprijetio dok su Zadrani malo opušteniju igru umalo skupo platili. Ipak, nekoliko je ključnih trenutaka. Prvi je trica Cara s osam metara na isteku napada za 61:51.

Nakon toga Partizan se opet budi i dolazi na malih četiri poena zaostatka, ali tricu uz nećkanje lopte ubacuje Boisa iz kuta za 66:59. Tri minute su ostale do kraja, opasni Marić krenuo je na polaganje, ali dočekao ga je Perić s blokadom, a na drugoj strani Rančić sprema tricu za novih plus deset. Partizan se još jednom spustio na pet poena zaostatka, ali uslijedile su dvije odlične obrambene reakcije Ružića i Perića,koji polaže za 71:64, odmah nakon toga blokira Rašića, a Stipčević je tricom završio priču.

Galerija: Zadar - Partizan

Sponzori