Cedevita uzela bodove s Višnjika 26.01.2013.

Poraz u 19. kolu

Svoj 12. ovosezonski poraz upisali su košarkaši Zadra večeras u Krešinoj dvorani protiv zagrebačke Cedevite.

U potpunosti ujednačena utakmica razrješena je u doslovno posljednjim sekundama, kada je Marko Tomas pogodio tricu za vodstvo Cedevite 73-74 2,2 sekunde pred kraj susreta, a čemu je prethodilo jedno promašeno slobodno bacanje Travisa.

Posljednji napad Zadra nalikovao je onom protiv Partizana kada je Zadar upisao jednu od najuzbudljivijih pobjeda posljednjih godina. Nakon minute odmora, Ante Delaš izvodio je loptu iz auta, a blokom se pokušalo napraviti prostora za Travisa. Međutim, lopta ga je pronašla u vrlo nepovoljnoj situaciji iz koje je uspio uputiti šut, ali ne i pogoditi za pobjedu svoje momčadi.

Ante Nazor: "Teška i zahtjevna utakmica, u kojoj nismo imali odgovora za protivnikovu pick igru u prvom poluvremenu i na zonsku obranu u drugom. Nismo znali napasti tu zonu, niti smo bili dovoljno strpljivi te smo izlazili u neke ishitrene šuteve. Protiv jakog protivnika kao što je Cedevita ne smijemo si dozvoliti 16 izgubljenih lopti, unatoč tome što smo imali čak 18 asistencija. Odluku da se u posljednjem napadu Cedevite ne ide na prkršaj smatram ispravnom jer ostalo nam je još dovoljno vremena za doći do protivničkog koša, što smo i napravili, ali nažalost nismo pogodili."

KK Zadar - KK Cedevita 73-74 (22-2, 15-14, 19-17, 17-21)

KK Zadar: Allen 4, Ivanov 12, Travis 13, Kaštropil 13, Delaš 13, Ramljak 2, Brkić, Batur 3, Nurkić 2, Morović 3, Vrbanc 6, Prostran 2.

KK Cedevita: Rogić, Wright 5, Šuput 10, Babić, Kitchen, Suton 6, Bilan 6, Ilievski 8, Tomas 15, Mašić 8, Baždarić 16.

Sponzori