Budućnost odnijela bodove sa Višnjika 20.02.2011.

Odluka o pobjedniku pala u završnici, otišao Mason

Košarkaši Zadra potpisali su sinoć svoj 15. regionalni poraz. Sa Višnjika je bodove uzela momčad Budućnosti koja je slavila rezultatom 74-78.

U utakmici bitnoj za oba sastava, Zadranima za ostanak u regionalnom društvu, a Podgoričanima za prestiž Final foura, bolje su se snašli gosti koji su iskoristili sve Zadrove kikseve u završnici. Domaćine su pobjede stajali brojni promašaji slobodnih bacanja, ali i šuteva u završnici.

 

Rastali se Zadar i Mason

U zadarskom sastavu više neće biti Chestera Masona. Tako je odlučila Uprava kluba nakon što je Amerikanac pokazao nultu toleranciju prema kašnjenju u isplatama plaća.

Od početka su domaćini krenuli nervozno i mlako, Budućnost sve to koristila i kapitalizirala osjetljivije tijekom druge četvrtine. Nervoza zbog dvojbenih sudačkih odluka kažnjena je sa dvije tehničke pogreške Zadranima, treneru Bujanu, pa Mariju Dundoviću, pa je Budućnost nakon svih slobodnih bacanja imala +14, 15-29.

Brzo se Zadar vratio u naletu serijom koja ponovo donosi egal, a ma odmor su gosti uspjeli otići s prednosti od 36-40.

Čitavo drugo poluvrijeme proteklo je rezultatski izjednačeno, a o pobjedniku se odlučivalo u posljednjoj minuti. Brown sa tricom postavlja 73-75. I onda kreću zadarske greške koje pobjedu guraju na stranu gostiju. Downey promašuje oba slobodna bacanja i tricu za izjednačenje. Loptu hvata Marčinković kojeg gosti ponovo šalju na crtu slobodnih bacanja. Prvo bacanje pogađa, drugo promašuje, loptu je uhvatio Ščekić za siguran kraj i pobjedu Budućnosti.

Bili smo blizu u ovoj utakmici, ali nervozno smo krenuli, promašili neke šuteve, a da su oni ušli moglo je sve biti drugačije. U drugoj četvrtini sudački kriterij nije nam odgovarao što je Budućnost iskoristila, uhvatili su prednost, mi smo je brzo stigli i tu se dosta potrošili, tako da nam nije ostalo svježine za završnicu. Šut za tricu i slaobodna bacanja bili su preloši, a nismo uspjeli iskoristiti ni 18 osvojenih lopti. Još je puno utakmica za odigrati, a mi se moramo pripremiti za sljedeću- rekao je nakon utakmice trener Bujan.

Sa 16 koševa prvi strijelac Zadra bio je Downey, kod Budućnosti Dragičević sa 23 poena. U sljedećem tjednu Zadrane očekuju dvije gostujuće utakmice. U utorak su gosti kod češkog Prostejova, dok će krajem tjedna u goste Krki u sklopu 22.  kola regionalne lige.

Sponzori