Brođani namučili Zadrane, piše se pobjeda 28.03.2010.

Druga pobjeda Zadra u Ligi za prvaka

Košarkaši Zadra do svoje su druge pobjede u domaćoj ligi za prvaka stigli puno teže nego što su očekivali. U Slavonskom Brodu propisno ih je namučila momčad Svjetlosti, a do novih bodova Zadrani su došli tek u završnici.

 

Brođani su bolje otvorili utakmicu, i brzo stigli do devet poena prednosti, 15:6. Zadrani su se brzo vratili iskoristivši greške domaćina i tricom Stipčevića 15:13.

Gostima je tada probleme počeo stvarati Karlović a na isteku prve četvrtine Zadar ipak preko Morovića i Boise smanjuje na 26:23.

U sljedećih deset minuta ništa se nije mijenjalo, Brođani su čuvali svoje vodstvo i prvih 20 minuta završili kao bolji rezultatom 44-41.

Nakon odmora Zadrani su zaigrali puno bolje, nastavka su otvorili serijom 12:0 i preuzeli kontrolu nad rezultatom. Uspjeli su dohvatiti i dvoznamenkastu prednost. Domaćini se nisu dali, polako su smanjivali zaostatak i približili se na 59-55.

U zadnjoj dionici Zadar je čuvao prednost a neizvjesnost je započela tri minute prije kraja. Domaćini su uspjeli doći na - 4 ali Ćosić gubi loptu u sljedećem napadu, što Zadar ne uspijeva iskoristiti. Perić je promašio tricu a Ćosić na drugoj strani ubacuje dva od tri slobodna bacanja za smanjenje na 75:73. Stipčević i Rančić nisu uspjeli povisiti zadarsku prednost i na ulasku u 39. minutu Ćosić je još jednom došao na liniju slobodnih bacanja s prilikom za poravnanje. Ubacio je samo jedno bacanje i smanjio na 75:74. Zadranima je glavu iznad vode u tom trenutku zadržao Marko Car ubacivši tricu nakon asistencije Ružića.

Na drugoj strani Ćosić je ubacio tricu za 78:77, napravljen je brzi prekršaj nad Stipčevićem koji je imao mirnu ruku i Zadru donio prednost 80:77. Nakon minute odmora Ćosić je pokušao novom tricom vratiti utakmicu u potpuni egal, nije bio precizan i Zadar je otišao do pobjede.

Pobjednika su predvodili Perić s 19 poena i sedam skokova, Stipčević s 19 poena i pet asistencija te Plaisted s deset poena i deset skokova. Kod domaćina Fran Pilepić je ubacio 18 poena a Petar Ćosić je dodao 17.

Sljedeće kolo igra se u utorak, a Zadru u goste dolazi Cedevita.

 

Sponzori