Zadrovih +57 protiv Svjetlosti 27.04.2010.

Deveta prvenstvena pobjeda Zadra

Deveto kolo Lige za prvaka donijelo je košarkašima Zadra devetu pobjedu. S visokih 130 - 73 bili su bolji od Svjetlosti iz Slavonskog Broda i tako nastavili niz pobjeda u domaćem prvenstvu. Zadar je dominirao od samog početka, a prednost je polako rasla do konačnih +57.

 Iako su brođani u Zadar stigli oslabljeni bez Ćosića i Spahije rezultat od 57 koševa razlike malo tko je očekivao. Zadar je od samog početka krenuo snažno, pa je na isteku 4. minute bilo 11-0. Serijom koševa krenuli su Ružić, Car i Perić, pa je nakon uvodnih deset minuta bilo 32-15. U drugoj četvrtini domaćini su malo stali, Brođani su do poluvremena stigli na 56-40, što i nije bilo toliko loše s obzirom na ono što je slijedilo u nastavku.

Nakon poluvremena razlika je samo rasla, domaćini su nemilosredno punili koš gostiju koje su u igri držali tek Pilepić i Karlović.U u zadnju dionicu ušlo se rezultatom 99-55. priliku za dokazivanje dobili su svi igrači sa klupe, a najbolje je minutažu iskoristio Miro Bilan koji je utakmicu završio s 11 koševa i 5 skokova.

 Ovo je bila naoko laka utakmica za nas ali mi smo se spremali kao i za svaku drugu. Svjetlost je došla oslabljena a mi smo maksimalno iskoristili sve prilike-zadovoljan je bio Bilan.

 Tricom Vedrana Morovića u 36. minuti Zadar je došao na +50, bilo je 114-64. Brzo je prednost došla i na +60, a gosti su do kraja uspjeli smanjiti zaostatak na 57 koševa razlike. Zadar je upisao devetu prvenstvenu pobjedu, i potvrdio besprijekorni niz u domaćem prvenstvu.

 

Očekivano smo bili dominantni, iako u svakoj utakmici tražim maksimalni pristup. Priliku su dobili svi, dugo nije bilo utakmice što se i osjetilo. Bolje se osjećam u ritmu utakmica jer se onda lakše ispravljaju greške. Sad se moramo konsolidirati i pripremiti se za Cedevitu-zaključio je uspješan dan zadarski trener Danijel Jusup.

 Svoj obol konačnom rezultatu dali su svi igrači Zadra, a najučinkovitiji su bili Ružić s 23 i Car s 21 košem. Kod domaćina prvo ime bio je Karlović s 30 poena. Sljedeće kolo Zadranima donosi zahtjevnijeg protivnika. U nedjelju u 17.30 gostuju u Sutinskim vrelima kod Cedevite.

 

Sponzori